Mircea Abrudean, prefectul de Cluj, a transmis astăzi că la nivelul municipiului Cluj-Napoca nu se pune problema carantinării, din mai multe motive.

În primul rând, analiza de risc a Direcției de Sănătate Publică nu întrunește criteriile minimale pentru carantinare, informează prefectul de Cluj.

În al doilea rând, la nivelul municipiului se efectuează un număr mare de teste care generează cazuri multe, numărul nefiind ponderat la nivel național în calculul incidenței. Rata incidenței se calculează la populația stabilă a municipiului (cei care au domiciliu sau viză de flotant), iar Cluj-Napoca înregistrează un număr mare de persoane cu coronavirus care nu au nicio formă legală de ședere în municipiu și cresc, astfel, artificial, rata incidenței.

Rata mortalității Covid-19 la nivelul municipiului Cluj-Napoca este cea mai mică din țară, mai informează prefectul Mircea Abrudean.

Nu în ultimul rând, capacitatea paturilor destinate pacienților cu coronavirus este crescută. Cu cele în curs de operaționalizare, numărul paturilor ATI ar fi în număr de aproximativ 96 până la finalul săptămânii în curs.

Reamintim că, în ultimele 24 de ore, 105 clujeni au fost confirmați cu Covid-19. Numărul total de cazuri de covid depistate la nivelul județului Cluj de la începutul pandemiei până în prezent este de 15.848.

3 COMENTARII

  1. Te caci pe D-voastra, dom’le. Rationament de om bazat, care a facut ,pentru altii, sute de studii de pre’ si fe’ zabilitate. Asta cu popolatia stabila si cu viniturile e tare. Am spus eu, la adunare la scara blocului: de la vinituri ni se va trage, noua clujenilor… si iaca, dom” prefect imi da dreptate

  2. Dl.PERFECT PNL ” rata de deces este mică” una din motivatziile tâmpite denotă că prin necarantinare doritzi creșterea acesteia ,alo,alo,vă auzitzi sau gura o ia pe arătură lăsând creierul după coltz

  3. Motivul e realmente simplu: proștii de noi, votăm cu ciuma galbenă. Așteptați însă puțin după alegeri, apoi veți vedea ce greșală colosală ați comis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here