De la începutul anului școlar, sute  de mașini „invadează” Cluj-Napoca în fiecare dimineață din localitățile din apropiere. Clujenii care locuiesc în Baciu, Florești și Apahida își duc copiii la școlile din oraș, neexistând alte alternative.

Primarul Clujului, Emil Boc, spune că nu prea mai există soluții în oraș. Ce s-a putut construi, în materie de unități de învățămnt, s-a făcut, spune acesta.

„Soluția este să facă școală acolo, să-și contruiască școli în Apahida, în Baciu. Noi am construit 5 școli, mai precis corpuri distincte de clădiri care s-au putut construi în Cluj-Napoca. Populația Clujului a rămas aceeași, iar noi ne-am făcut datoria construind echivalentul a 5 școli. Prima condiție e să-ți duci copilul la școală cât mai aproape de casă, dar nu poți să condamni părintele că încearcă să găsească o soluție educativă cât mai bună posibil pentru copilul lui”, a spus Emil Boc la Ziua Live și a precizat că lumea vine la Cluj tocmai pentru că s-au făcut cele mai multe investiții în educație.

Totodată, Boc a precizat că în ceea ce privește traficul dinspre Apahida, prelungirea Bulevardului Muncii este un plus.

„Am prelungit Bulevarul Muncii până în Apahida. Gândiți-vă cum ar fi dacă acest proiect nu era făcut. Am scos traficul greu. Acum urmează centura metropolitană, trenul metropolitan și metroul. Gândim aceste lucruri de ani de zile, puteam sta la noi în bancă, dar am înțeles direcția în care merge Clujul”, a mai spus Emil Boc, scrie Cluj24.ro.

Citește și: Decizia ÎCCJ care îl îngroapă pe Emil Boc EXCLUSIV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here