În cursul acestei luni, Ministerul transporturilor va recepționa o porțiune de autostradă care va putea fi folosită drept una dintre centurile municipiului Cluj Napoca. Este vorba despre 9,5 kilometri de la Gilău la Nădășel, deschiși traficului după ce va fi finalizat podul de peste râul Someș, tot de la Gilău.

”Începem săptămâna cu o mică veste bună: așa cum vedeți din cadrele aeriene surprinse vineri, 14.09.2018, intrăm în linie dreaptă la Gilău, acolo unde constructorul (Tirrena Scavi) este foarte aproape de finalizarea celor 766 de metri care vor conecta „autostrada-muzeu” Gilău-Nădășelu (gata din noiembrie 2017) de restul Autostrăzii Transilvania (A3). Mai rămân așadar de executat diverse finisaje: taluzări, rigole/șanțuri, parapete protecție, indicatoare, marcaje rutiere. În zilele acestea se va efectua pre-recepția, iar recepția la finalizarea lucrărilor va fi undeva pe 27-28 septembrie dacă totul este în regulă și nu vom avea surprize neplăcute sau tergiversări inutile. Simplu spus, sunt șanse mari ca la sfârșitul acestui luni să circulăm pe 9,5 km de autostradă nouă între Nădășelu și Gilău, evitând complet Cluj-Napoca pe relația Zalău/Baia Mare-Turda”, anunţă Asociaţia Pro Infrastructură.

O parte din traficul care acum ajunge în Cluj-Napoca prin Baciu va fi scos pe noua autostradă spre Turda, ceea ce reprezintă un lucru foarte bun pentru locuitorii din Baciu, o localitate sufocată de trafic.  Cei 9,5 km vor funcționa mai mult pe post de centură pentru Cluj-Napoca, la fel cum a fost și tronsonul dintre Gilău și Turda. Pentru a vedea autostrada de la Cîmpia Turzii la Borș terminată va trebui să mai așteptăm 20 de ani.

Contractul pentru această autostradă a fost semnat în 2004, în timpul guvernării Adrian Năstase. Din cei 420 de km s-au realizat 52, plus acești 9,5 km.

2 COMENTARII

  1. Din pacate nu se va rezolva nimic cu acest ciot de autostrada, pentru Cluj-Napoca sau pt Baciu. Traficul din nord (Zalau) urma ruta Nadasel-Garbau-Capus-Gilau-autostrada spre Bucuresti(???!!!) Acum acest traseu se va scurta cu 16km. Bucuria camionarzilor dinspre Zalau… Clujenii ciu-ciu! Cluj-Napoca NU ARE CUM sa se foloseasca de autostrada lui peste pt ca nu are acces la ea decat prin 2 SUFOCATURI de comune, Baciu si Floresti iar cea de-a treia spre Turda, tre’ sa intri prin Metropola Turda. Wax! Daca reusesti sa scapi de „capcanele” puse in drum pe Cluj-Turda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here