Aflată în insolvență și în administrarea CITR (Casa de insolvență Transilvania), fabrica Clujana va prelua pentru 1 euro acțiunile unei firme cu același profil, S-Karp din Brașov.

Tranzacția are loc în condițiile în care firma din Brașov face parte din societățile cumpărate de CITR prin intermediul platformei ROCA, iar cei de la Clujana trebuie să respecte angajamentul de continuare a activității de fabricare a încăltămintei pe o perioadă de minim 3 ani.

În acest moment, S-Karp, cu accent pe încălțămintea montană, are 10 magazine (3 în București, în AFI Cotroceni, Plaza Mall și ParkLake), 2 în Brașov, 1 în Ploiești, 1 în Miercurea Ciuc, 1 în Cluj, 1 în Baia Mare și 1 în Oradea. S-Karp este pe piață din 1998, producând până astăzi peste 3 milioane de perechi de încălțăminte. În 2018, compania a avut afaceri de 4,2 milioane lei și o pierdere de 2,9 milioane lei, arată profit.ro. Compania a fost preluată sub control de ROCA în urmă cu aproape doi ani, aceasta fiind prima tranzacție a platformei. ROCA a preluat atunci 66% din acțiuni, iar restul participației a rămas în posesia lui Traian Jitaru. Strategia anunțată de ROCA este să atragă lideri de business din diferite domenii și să ajute firmele românești – nu neapărat aflate în insolvență, ci cu o lipsă de capital – să își crească vânzările, în schimbul preluării, temporare, a unui pachet de circa 60% de acțiuni de către acest fond. 

Citeste si Consiliul Județean Cluj a cumpărat activele Clujana SA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here