Fără bătăi, sărbătorile populare sunt ca nunţile fără lăutari! O încăierare ca-n filme a avut loc, în faţa a zeci de oameni, sâmbătă 23 iunie la Cămăraşu, cu ocazia „Zilei fiilor satului”. Victima agresiunii a fost un clujean în vârstă de 29 de ani, care – pe post de şofer – a adus pe cineva în localitate ca să-i înlesnească întâlnirea cu un patron care duce români la muncă în străinătate. Tânărul povesteşte că se simţea bine la serbare, îşi chemase o rudenie, de la Cluj, ca să-l aducă acasă – fiindcă deja băuse – când s-a trezit atacat de cinci inşi şi stâlcit în bătaie de unul dintre ei. Totul, în timp ce stătea la coadă să-şi mai cumpere o bere.

 

Ionuţ este un clujean necăsătorit, în vârstă de 29 de ani, muncitor în construcţii, care în ziua respectivă făcea pe şoferul pentru un prieten care-l rugase să-l aducă până la Cămăraşu – ca să discute cu un patron care duce români la muncă în străinătate. Acesta a ajuns cu bine în localitate, unde se afla în plină desfăşurare “Sărbătoarea fiilor satului” aşa că  – după ce a rezolvat problema cu prietenul său – a băut câteva beri și pentru că i s-a deschis apetitul şi-a sunat o rudenie de la Cluj să vină şi să-l transporte acasă. Povesteşte bărbatul, pe coridoarele I.M.L.Cluj, bine “şifonat” de loviturile încasate pe 23 iunie: “Băusem vreo trei beri şi stăteam la coadă să-mi mai cumpăr una când, pe neaşteptate, m-am trezit abordat de cinci inşi, necunoscuţi – dintre care doi îmbrăcaţi în uniformă de agenţi de pază. Unul dintre ei s-a tot uitat urât, de vreo două ori la mine şi despre el am aflat între timp că se numeşte Nicolae, cel care a dat tonul la bătie. Indivizii respectivi au năvălit pe mine şi am fost bătut, chiar acolo, în faţa a zeci de oameni aflaţi la sărbătoare, dar din păcate nimeni nu a intervenit, toţi s-a mulţumit să privească! Cu pumnii şi picioarele m-au lovit, deşi eram căzut la pământ – şi m-au ridicat de acolo, mai târziu, jandarmii”. În continuare – pentru că a apărut între timp şi rudenia lui de la Cluj, care urma să îndeplinească misiunea de şofer – aceasta l-a transportat pe Ionuţ, la U.P.U.Cluj, într-un hal fără de hal. Ajuns la spital medicii i-au acordat primul ajutor şi i-au făcut investigaţii. Nu apucă să-şi încheie bine fraza şi tânărul este poftit în cabinetul de consultaţii. Se întoarce, în scurt timp, cu un certificat în care medicii i-au recomandat între opt şi nouă zile de îngrijiri, semn că bătaia încasată de el n-a fost chiar o bagatelă. Explică în continuare tânărul: “Nu ştiu ce să mai zic, dar eu cred că nu-i normal să stai la rând la o bere şi să fii bătut – şi încă în faţa atâtor oameni. Oricum, mâine mă prezint la poliţie şi fac plângere împotriva bătăuşilor, fiindcă n-o să las lucrurile aşa”. Apoi părăseşte hotărât, cu paşi mari, încăperea…


“A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe, după ce-a fost depusă o plângere, pentru o persoană cunoscută de către victimă. Se fac în continuare cercetări în vederea clarificării aspectelor care au dus la producerea faptei şi tragerea la răspundere a agresorului”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here