În urmă cu un an, o clujeancă a fost reținută după ce și-a înjunghiat tatăl, un octogenar bolnav de Alzheimer. Femeia spune că a fost în legitimă apărare.

”În cursul serii de 25.07.2021 în apartamentul în care eram doar eu cu tatăl meu de 81 ani a avut loc un incident, nu o crimă. Tatăl meu, bolnav de Alzheimer și cu istoric de agresivitate, fiind inclusiv internat la Psihiatrie în 30.01.2020 ca urmare a unui episod similar cu cel petrecut în seara respectivă, a dorit să iasă din casă spre o destinație care nu mai există. Datorită bolii sale, s-a întâmplat de mai multe ori să plece de acasă și să se rătăcească, fiind nevoită să apelez poliția pentru a-l găsi. Am încercat să-l conving că nu mai există locul respectiv și să rămână acasă că urmează să mergem la cumpărături. În încercarea de a-l opri, el având în mână un cuțit pe care-l folosise în bucătărie, s-a produs tragicul eveniment, eu fiind în legitimă apărare. Actele medicale de la Clinica de Psihiatrie, când a fost preluat de la clinica de Diabet datorită agitației psihomotorie și a unor tendințe de aloagresivitate, relevă că era cverulent, agitat, confuz, cu idei de pesecuție, heteroagresivitate verbală pe model confuzional, iritabilitate, irascibilitate, toleranță scăzută la frustare, dezorientat temporo-spațial. A fost externat la cererea mea, pe proprie răspundere”, explică Bulea Elisabeta Dalia într-un document trimis pe adresa redacției Gazeta de Cluj.

Potrivit datelor publicate în urmă cu un an, femeia a sunat în următoarea zi la 112 și ar fi anunțat că tatăl ei a suferit un accident vascular cerebral, motiv pentru care a fost trimis un echipaj medical. Când au ajuns în apartament, medicii au constatat că bărbatul era decedat și că prezenta urme de violență, observând că a fost înjughiat, arată ziardecluj.ro

Medicii au cerut ajutorul Poliției, iar femeia a fost reținută pentru 24 de ore. În cursul zilei de ieri, 27 iulie, Dalia Elisabeta Bulea a fost arestată preventiv pentru violența în familie sub forma omorului. Femeia riscă în jur de 20 de ani de închisoare. 

„În baza art. 226 din C.p.p. rap. la art. 223 alin. (2) din C.p.p., Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj formulată la data de 12.04.2021 în dosarul nr. 828/P/2021. Dispune arestarea preventivă a inculpatei B.E.D. cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului, prev. de art. 199 alin. (1) din C.p. rap. la art. 188 alin. (1) din C.p. – pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.07.2021 şi până la 25.08.2021, inclusiv”, se arată în soluția pe scurt. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here