Dana Rozalia Varga, fost consilier de stat pentru problemele minorităților în cabinetul ex-premierului Viorica Dăncilă, a fost surprinsă într-o fotografie publicată de cancan.ro într-o ipostază inedită: apare în spatele unei tarabe cu petarde și artificii. Dana Varga a confirmat pentru cancan.ro că, de sărbători, și-a ajutat fiul să vândă, legal, articole pirotehnice.

„Eu doar am trecut pe acolo. Nu-i o faptă rușinoasă să îți ajuți fiul. Cu siguranță cei din Partida Romilor din Cluj au făcut fotografia. Ei se ocupă de așa ceva. E un conflict mai vechi”, a precizat Dana Varga pentru publicația citată.

Dana Varga a fost menținută în funcția de consilier de stat până la 6 noiembrie 2019, când demisia ei, la cerere, a apărut publicată în Monitorul Oficial.

Dana Rozalia Varga ocupase însă funcția de consilier de stat pe problemele romilor și în guvernarea lui Victor Ponta, funcție din care a demisionat un an mai târziu, după ce la guvernare a venit Dacian Cioloș. A fost renumită în funcție odată cu venirea la Palatul Victoria a premierului Mihai Tudose, în 2017, fiind menținută în funcție apoi și în guvernarea Vioricăi Dăncilă.

La alegerile legislative din 2016, ea a candidat fără succes pentru un mandat de deputat din partea ALDE, după ce fusese consiliera lui Călin Popescu Tăriceanu și în perioada când acesta a fost premier. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here