Fostul şef al IPJ Cluj, comisarul şef de poliţie Ciprian Adrian Miron a fost numit în fruntea Poliţiei Capitalei prin ordin al ministrului Afacerilor Interne. Comisarul-şef de poliţie Miron Adrian-Ciprian a deţinut până în prezent funcţia de inspector general adjunct al IGPR.

“Având în vedere că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București este unitatea din cadrul Poliției Române căreia îi va reveni rolul principal în pregătirea și gestionarea eficientă din punct de vedere al asigurării ordinii și siguranței publice în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, la nivelul acestei instituții s-au decis unele măsuri pentru ridicarea capacității operaționale. În continuarea procesului de modificare a structurii organizatorice, anunțată de către Inspectorul General al Poliției Române, începând cu data de 10.12.2018, propunerea de reorganizare a unității a fost aprobată, iar funcția de șef al Poliției Capitalei a fost transformată, fiind la același nivel ierarhic cu cea de adjunct al inspectorului general al I.G.P.R”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, a fost împuternicit, în funcția de director general al D.G.P.M.B., pe o perioadă de maximum 6 luni, comisarul-șef de poliție Miron Adrian-Ciprian, care până în prezent a deținut funcția de inspector general adjunct al I.G.P.R.

În consecință, chestor de poliție Voicu Mihai Marius, director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost eliberat din funcție și pus la dispoziția D.G.P.M.B. pe o perioadă de 6 luni.

“Pe lângă modificările structurale, pentru acoperirea deficitului existent și buna funcționare, Poliția Capitalei va beneficia și de suplimentarea numărului de posturi și, implicit, de creșterea numărului de polițiști care se vor încadra în unitățile de poliție pe tot parcursul anului, pe măsură ce vor absolvi instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Modificările urmăresc obținerea de eficiență și calitate sporite în activitate, descentralizarea deciziei, dinamizarea proceselor interne și creșterea gradului de specializare pentru anumite segmente de activitate, astfel încât să se asigure un răspuns instituțional optim la realitățile și evoluțiile sociale, iar Poliția Română să își îndeplinească în mod eficient misiunea de garant al siguranței comunității”, se arată în documentul citat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.