Sursa Foto: Mihai Bacalu

Clujeanul Bogdan Negrei, zis ”Crețu” rămâne cu condamnarea de 20 de ani, emisă de instanțele din Viena, după ce a incendiat o femeie în fața unei discoteci.

”În baza art. 597 rap. la art. 595 din Codul de procedură penală respinge cererea formulată de petentul condamnat N.B. A.– privind aplicarea legii penale mai favorabile în privinţa condamnării la pedeapsa de 20 ani închisoare aplicată prin Sentinţa penală nr. 603Hv/11h din 04.08.2011 a Tribunalului pentru Cauze Penale din Viena, recunoscută prin Sentinţa penală nr. 196/23.04.2013 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 3635/20.11.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală obligă petentul să plătească în favoarea statului suma de 180 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 04.09.2019”, arată soluția pe scurt a Tribunalului Cluj.

El a primit 20 de ani de puşcărie pentru tentativă de omor, după ce a stropit cu benzină o prostituată în faţa unei discoteci din Viena. Incendierea a avut loc în mai 2010, în faţa unui club din cartierul „roşu” al capitalei Austriei. Adrian Bogdan Negrei a cerut o taxă de protecţie de 3.000 de euro de la o prostituată româncă în vârstă de 36 de ani. Femeia a refuzat să plătească, iar „Creţu” l-a pus pe Nico Negrei să-i ardă părul cu o brichetă. Apoi, l-a trimis pe şofer să aducă benzină din maşină, într-un pahar. A aruncat benzina în faţa prostituatei şi i-a dat foc. Conform procurorilor, femeia a ars timp de 30 şi 60 de secunde, până când şi-a aruncat o geacă pe faţă şi s-a trântit pe jos. Prostituata a fost internată în stare gravă la o clinică din Viena şi a stat la terapie intensivă timp de două săptămâni şi jumătate. „Creţu” a fost dat în urmărire generală şi a fost prins de unitatea specială de poliţie Cobra, la o lună de la incident.

Iniţial, procurorii au încadrat fapta la vătămare corporală gravă, însă în urma anchetei au schimbat-o la tentativă de omor. Pentru faptele comise, judecătorii l-au condamnat pe Adrian Bogdan Negrei la pedeapsa maximă, 20 de ani de închisoare. „Este o pedeapsă pe măsura violenţei cu care a acţionat Negrei. Acest tip a acţionat cu o extraordinară brutalitate. Condamnarea trebuie să fie un exemplu pentru alţii, să nu se mai repete astfel de cazuri. Chiar dacă sunt prostituate, nu poţi să-ţi baţi joc de ele cum vrei”, a declarat judecătorul Richard Weber.

„Femeia a fost mutilată şi va rămâne aşa. A spus că a avut sentimentul că îi curge carnea de pe faţă”, a mai spus Weber. Presa din Austria l-a numit pe Bogdan Negrei „Mafiotul roşu”, pentru faptul că a dus la Viena şi în mai multe oraşe austriece sute de românce, pe care le teroriza cu taxe de protecţie. Românul a negat toate acuzaţiile care i se aduc, spunând că este nevinovat şi că pătimeşte doar pentru că s-a aflat la faţa locului în momentul atacului.  „Creţu” a avut de-a face şi cu poliţia din Olanda. În 2009, el a fost arestat în oraşul Alkmaar, pentru că a ameninţat că îi taie mâna unei prostituate care a refuzat să-i plătească taxa de protecţie.

Citeste si Crețu, clujeanul care a incendiat o femeie, condamnat definitiv într-un dosar de vătămare corporală

12 COMENTARII

 1. Nu prea mai aveți ce scrie si din cauza asta va gasiti subiectul acesta domnule ziarist?!
  Nu credeti ca sunt subiecte mult mai la crimogen decat subiectul legat de sotul meu?!Sunt atatea cazuri de coruptie,si tot felu de subiecte care sincer ar fi mai de interes decat ceea ce il priveste pe sotul meu.
  Repetati aceeasi chestie de mi de ori ,iar cand incepeti sa scrieti puneti si un titlu pe masura sa dea bine la cititori dar de atatia ani de cand e cazul acesta nu considerati ca e ok sa ne scutiti de astfel de articole?
  Sotul meu pentru ceea ce a facut isi executa pedeapsa si punct!
  Il faceti o bruta,dupa articolele scrise de voi dar voi nici macar nu aveti habar ce calitate are el in dosar sau daca el a facut fapta ,dar voi totusi scrieti din auzite ca asa e firesc pentru voi!
  Ar fi cazul sa gasiti altceva ,sa scrieti alte articole ca deja cazul nostru l-ati repetat in ne numarate randuri si nu mai e nimic la crimogen!

  • Mă prună,vorbeste frumos ca femeia nu a jignit pe nimeni ,si e o femeie foarte educata si la locul ei!Nu vorbi urat ca oricum dupa vocabularul tau se vede ca esti o fâznă care te ascunzi dupa un nume si iti promit eu ca o sa aflu cine esti si o sa iti arat ce inseamna sa vorbesti airea de o femeie care nu are nici o treaba cu jignirile si cu insultele fata de alta lume.
   Nu esti vre-un ciumeg si nici un om cu bani ca nu ai cum atat timp cat tu te iei de femeia aceea fara sa te jigneasca dar o sa iti arat eu tie sa jignesti pe cineva si dupaceea cum e sa te filmez cand iti ceri scuze public!
   Daca tu esti un frustrat care te ascunzi dupa un nume nu uita ca un smecher in IT afla si pun mana pe tine si pe rasa ta si e belea mare!
   Dute in spume ma ***** ****** si vorbeste frumos ca daca l-ai vedea in fata pe Cretu i-ai pupa picioarele ma nebunule ca e prea creier pt fâzne ca si tine!M**** in ***** *** ** ***!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here