În urma protestului „Marșul Haosului Imobiliar” a fost dată o amendă de 2.000 lei pentru că a fost întrecut cu numărul de 100 de persoane admise la o adunare în timpul pandemiei. La protest au participat 400 de cetățeni îngrijorați pentru bunăstarea pădurii Hoia-Baciu. Activistul Adrian Dohotarul a străns jumătate din suma amenzii din donațiile clujeniilor, iar cealaltă jumătate a plătit-o din banii proprii.

„Vă mulțumesc pentru generozitatea de a dona pentru cauza Pădurii Hoia-Baciu. V-am cerut să împărțim banii pentru amendă, dar și pentru alte acțiuni civice legate de conservarea Pădurii Hoia. Ați donat Asociației Societatea Organizată Sustenabil S.O.S, din care fac parte, 1.000 de lei. Voi completa cu 1.000 de lei, bani pe care i-am donat la rândul meu asociației. Vă ziceam că dacă plătesc repede, în două săptămâni de la primirea procesului verbal, amenda e de 2.000 de lei, nu de 4.000.

Vă mulțumesc și pentru generozitatea de a propune pe Clujul Civic ca banii strânși pentru a cumpăra butaforic Hotelul Cristian să fie donați pentru amendă. Declin oferta voastră, cu rugămintea ca cei aproape 4.000 de lei să meargă pe o campanie de informare, altă propunere votată de voi, însă legată strict de Pădurea Hoia-Baciu, campanie pe care să o gestioneze, cum știe el mai bine Istvan Szakats, alias Mathias Rex.

Munca noastră e voluntară, dar apar costuri de la tipărit banner, pe care le-a suportat declic la marș, la cereri de informații și alte materiale.

De aceea, dacă vreți să bugetați acțiuni de advocacy legate de conservarea Pădurii Hoia-Baciu, în contextul urbanismului haotic de la marginea pădurii, puteți dona în continuare Asociației Societatea Organizată Sustenabil S.O.S în contul RO67BTRLRONCRT0432322601”, a scris Adrian Dohotaru pe Facebook. 

„Marșul Haosului Imobiliar”, la care au participat peste 400 de oameni, a fost organizat cu scopul de a apăra Pădurea Hoia-Baciu de  „drumuri ilegale și de investiții imobiliare haotice cu iz penal în buza pădurii”, Adrian Dohotaru atrăgând atenția asupra faptului că drumul pietruit de la Muzeul Satului până deasupra străzii Uliului se află pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, iar primarul Emil Boc susține că drumul s-ar putea să țină de comuna Baciu. Sancţiunea a venit pentru numărul peste limită de participanţi admis în pandemie, adică 100 de oameni.

Citeșe și: Pădurea Hoia în pericol? Protest împotriva construcțiilor ilegale

Sursă: ziuadecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.