Trei clujeni au fost luați pe sus de mascați și duși la audieri la Brigada Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Cluj, după ce au fost prinși în  flagrant în timp ce îngrijeau o cultură de cannabis. Instanța a dispus măsura arestării preventive pentru Felicia Diana Ogradă și Sergiu Aluaș și arestul la domiciliu pentru Adrian Paul Maja. Inculpații au cerut înlocuirea măsurilor preventive cu măsuri mai ușoare, însă Tribunalul Cluj le-a respins cererea în 20 noiembrie. Felicia Diana Ogradă și Sergiu Aluaș au contestat decizia, însă Curtea de Apel Cluj le-a respins contestația în 5 decembrie, astfel că cei doi inculpați mai rămân la Penitenciarul Gherla. 

 

Comunicatul DIICOT 

În 04.10.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ogradă Diana Felicia, Aluaş Sergiu şi Maja Paul Adrian, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna mai 2017, în mod repetat şi în baza aceleiași rezoluţii infracţionale, inculpaţii Ogradă Diana Felicia şi Aluaş Sergiu au cultivat, transportat şi distribuit droguri de risc – cannabis – mai multor persoane, inclusiv prin intermediul inculpatului Maja Paul Adrian care a participat la distribuirea de droguri de risc -cannabis – și a fost depistat în flagrant delict, în Cluj-Napoca, alături de inculpata Ogradă Diana Felicia, asupra lor fiind descoperite 56 de plicuri cu cannabis.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat că inculpații Ogradă Diana Felicia şi Aluaş Sergiu au înființat și cultivat o cultură de cannabis într-o seră aflată la locuința inculpatei Ogradă Diana Felicia.

Cu ocazia percheziției domiciliare au fost identificate și ridicate 74 de plante de cannabis ajunse la maturitate şi 100 de răsaduri de plante de cannabis din seră, precum și 3 kilograme de cannabis aflate în cutii sau la uscat, în beci, precum.

La data de 04.10.2017, Tribunalul Cluj a dispus față de inculpaţii Ogradă Diana Felicia şi Aluaş Sergiu măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de inculpatul Maja Paul Adrian – măsura arestului la domiciliu începând cu data de 04.10.2017.

Acțiunea s-a efectuat cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și a jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here