Propietarii de garaje de pe Aleea Padin din cartierul Mănăștur au lucrat chiar și în weekend pentru a respecta somațiile primăriei potrivit cărora trebuie să își demoleze construcțiile, potrivit Ziua de Cluj.

Primăria Cluj-Napoca a trimis somații către sute de proprietari să demoleze garajele din cartiere. Termenul limită este luna martie 2021. În municipiu există peste 10.000 de garaje cartier, pe locul cărora municipalitatea doreşte amenajarea de locuri de parcare pentru mașini și biciclete.

Viceprimarul Dan Tarcea spune că au mai rămas câteva enclave de garaje în fiecare zonă unde au fost demolate garajele, pentru că situaţia juridică a terenurilor nu este clară. Şi în cartierul Mănăştur sunt speţe de genul acesta. „Lucrăm la o procedură de expropiere ca să nu mai rămână enclave şi să avem zone curate”, a declarat luna trecută viceprimarul Dan Tarcea. 

Între timp mănăşturenii au trecut la treabă, chiar dacă le pare rău după garaje, le pun de zor la pământ. Unul dintre motive e acela că proprietarii care nu îşi demolează voluntar garajele vor fi acţionaţi în instanţă pentru recuperarea prejudiciului de circa 4.000 de lei, suma pe care municipalitatea o cheltuie pentru ridicarea garajului în cauză, şi îşi vor pierde și dreptul la un loc de parcare în oraş. 

Citește și: O femeie a murit după ce un copac a căzut pe mașina în care se afla cu familia, cine este de vina?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here