Muzica este hrană pentru suflet. De-a lungul veacurilor, a fost folosită pentru a transmite emoții pe care cuvintele nu le pot exprima. Când te afli în mașină, te plictisești așteptând metroul, lucrezi, faci jogging sau iei cina cu prietenii, muzica luminează viața de zi cu zi. Iar a asculta sau a cânta melodia preferată poate face ca lucrurile să fie mult mai bune.

În mod similar, a cânta la un instrument muzical este infinit mai satisfăcător. Îți permite să te exprimi și să gestionezi stresul, să-ți exteriorizezi emoțiile, îți crește creativitatea și te învață disciplina și coordonarea. 

Nu există o limită de vârstă pentru a învăța să cânți la un instrument. Indiferent dacă ești începător sau ai deja ceva experiență și cunoștințe, datorită internetului, a devenit foarte ușor să înveți în ritmul tău și în timpul tău liber.

Există o gamă infinită de instrumente muzicale la care poți învăța să cânți, însă unele dintre ele sunt mult mai ușor de deslușit când ești autodidact.

Iată instrumentele muzicale la care poți învăța să cânți acasă:

  • Orga electronică

Dacă nu știi ce să alegi între un pian și o orgă electronică, atunci află că cea de-a doua variantă este recomandată, pentru că este mult mai ușor de învățat. Aceasta are între 25 și 88 clape, este ușoară, simplu de transportat și nici nu costă atât de mult precum un pian. 

De la dinamică și sunete ritmice, până la melodii romantice și armonice, poți cânta orice. Pare complexă, dar nu ar putea fi mai inteligibilă. Toate notele sunt clare. Deși este necesar să înveți două clape simultan, acest lucru presupune înțelegerea de bază a muzicii și este fundamentul teoretic.

  • Ukulele

Un alt instrument perfect pentru a începe este ukulele. Este ca o mini chitară care are patru coarde de nailon, ce sunt mai ușor de presat și redau mai bine în comparație cu cele de oțel sau nichel.

Dimensiunile mici ale acestui instrument îl fac ideal pentru muzicienii tineri. Poți învăța să cânți câteva acorduri într-o perioadă scurtă și chiar să te familiarizezi cu multe cântece. Știi partea cea mai bună? Este foarte liniștitor pentru urechi. Spre deosebire de chitară și tobe, care pot ajunge să îți ofere o durere de cap dacă vei cânta prea tare, poți exersa toată ziua ukulele, căci sună plăcut, fără a deranja liniștea întregului cartier.

  • Muzicuța

Muzicuța este de obicei privită de începători pur și simplu ca un accesoriu muzical cu care să te joci. Vei fi surprins să știi că muzicienii profesioniști iau în serios acest instrument de dimensiunile unui buzunar. De ce? Pentru că poate crea o melodie emoționantă, care îți atinge inima. Este utilizat pe scară largă în diferite genuri, inclusiv blues, muzică populară americană, clasică, jazz, country și rock’n roll.

Pentru persoanele neexperimentate, muzicuța este unul dintre cele mai bune instrumente pentru a începe. Este suficient de mic încât să încapă în buzunar și este ușor de învățat. Pentru a cânta, trebuie să îți reglezi buzele și limba în poziția corectă și să sufli aer în ea.
  • Chitara bass

Aceasta este de obicei una dintre cele mai bune metode de a începe. Se întâmplă să fie un instrument muzical fundamental, ușor disponibil și accesibil. Copiii care adoră cântăreții pop celebri și starurile rock și vor să urmeze aceeași cale își pot începe călătoria muzicală cu o chitară bass electrică.

Instrumentul este destul de similar cu omologul său, chitara acustică. Singura diferență este numărul de coarde – în loc de șase, are patru. Cu toate acestea, necesită la fel de multă practică. 

În prezent, chitariștii sunt foarte solicitați în special în concertele live. Mai mult decât atât, este posibil să nu fii conștient de acest lucru, dar este unul dintre instrumentele muzicale fundamentale, care conferă unei melodii profunzimea sa. 

Instrumentul produce sunete și ritmuri de bass și este ideal pentru tinerii care abia pornesc pe acest drum. Melodiile sunt ușor de găsit și chiar dacă nu poți citi notele muzicale relevante, tutorialele online te vor ajuta.

  • Tobe

Tobele trebuie să fie unele dintre cele mai interesante instrumente muzicale pentru a cânta. Cu toate acestea, este ușor să o iei pe un drum greșit când începi, mai ales dacă înveți pe cont propriu. De aceea, este important să reflectezi asupra tehnicii tale mereu.

Fiecare toboșar visează la un kit cu tambur plin de forță, completat cu cinele și bass. Cu toate acestea, pentru o casă modernă, un tambur electronic este opțiunea mai bună, cu posibilitatea de a cânta cu căștile.

 Dacă nu știi care dintre instrumentele muzicale de mai sus ți se potrivește, poți porni de la stilul muzical preferat și astfel hobby-ul tău se poate transforma în acea activitate care ți-a lipsit întreaga viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here