În următoarea ședință de consiliu local se va supune la vot
participarea municipiului la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Alianţa Vestului (AVE). Este vorba de asociația din care mai fac parte municipiile Timișoara, Arad și Oradea.

Potrivit proiectului de hotărâre, administrația locală condusă de Emil Boc va contribui cu 20.000 de lei la constituirea patrimoniului iniţial al asociaţiei.

Emil Boc va achita de la bugetul local o cotizaţie anuală de 0,5 euro pe cap de locuitor, echivalentul a 165.000 de euro.

Sediul asociaţiei a fost stabilit la Timişoara. Conducerea acesteia va reveni prin rotaţie câte un an de zile primarii celor patru municipii. Cluj-Napoca va fi reprezentată în AVE de primarul Emil Boc, viceprimarul Dan Tarcea şi Ovidiu Câmpean.

Primarii municipiilor Arad, Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara, iniţiatori ai proiectului „Patrulaterala Vestului”, au semnat, în luna decembrie, la Timişoara, documentul de fundamentare a asocierii „Alianţa Vestului” (AVE). Fondatorii Alianţei anunţau că printre obiective se numără atragerea de fonduri europene direct de la Bruxelles.

Citeste si Înainte de alegeri, Emil Boc alocă milioane bisericilor din Cluj Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here