Datorită investițiilor făcute de administrațiile clujene în infrastructura smart, Cluj Napoca a fost desemnat pe locul I într-un top de profil al orașelor din Europa.

Emergin Europe a desemnat ca și oraș câștigător pentru categoria ,,smart city”, Cluj-Napoca. Municipiul a reușit să se impună în fața orașelor precum Sofia, Vilnius și Talinn.

Un juriu format din peste 100 de experți din întreaga lume au decis ca trofeul pentru cel mai inteligent oraș să ajungă la Cluj-Napoca. Orașele au fost votate în cadrul Emerging Europes Business-Friendly Perception Index.

Locul doi este ocupat de Sofia, capitala Bulgariei, Talinn din Estonia și Vilius din Lituania.

Primăria Cluj-Napoca a mai primit un premiu la începutul anului pentru dezvoltarea ,,smart” a orașului: „Smart City Administration”.

Cetățenii municipiului au acces la peste 200 de servicii online pentru a diminua efortul și timpul petrecut pe drum sau în așteptare. Totodată, această digitalizare a reprezentat un plus în aceste perioade în care pandemia de coronavirus a dat peste cap mersul normal al lucrurilor.

În viitor, primăria are ca și scop principal emiterea online a tuturor autorizațiilor eliberate de instituție. Cluj-Napoca este lider incontestabil când vine vorba de digitalizare.

Emil Boc, edilul de la Cluj, a fost numit ,,Primarul Anului” la cea de-a 5-a ediție a Smart City Industry Awards.

Organizatorii galei au explicat că Boc este un lider cu idei și tehnologii inovatoare pentru comunitate. Totodată, primarul a pus umărul pentru dezvoltarea zonei de IT la Cluj-Napoca și transformarea orașului în cel mai digitalizat oraș din țara noastră.

La începutul verii anului trecut, municipalitatea a reușit să realizeze prima stradă ,,smart” din România. Strada dispune de de toate facilitățile unui spațiu „verde”, dar care este adaptat la tehnologiile urbane actuale. Strada are sisteme de irigare cu senzori. De asemenea, are locuri pentru încărcarea bicicletelor și trotinetelor electrice. WI-FI gratuit și prize USB.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here