Potrivit unor surse bine informate ale Gazeta de Cluj, deputatul Sabin Sărmaș ar putea fi viitorul ministrul al Comunicării în noul Guvern.

Bătălia pentru portofoliul de ministru al Comunicării se dă între Sabin Sărmaș și Robert Sigartău, însă cum comunicarea lui Robert Sigartău lasă de dorit, totul rămâne în mâinile lui Sărmaș, deoarece acesta are o vastă experiență în domeniul comunicării.

Sabin Sărmaș a urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în perioada 2004-2009, devenind inginer diplomat în telecomunicațiii. Din noiembrie 2009, timp de 3 ani, a urmat cursurile doctorale în telecomunicații ale aceleiași universități.

Începând cu anul 2012, Sabin Sărmaș a fost implicat într-o serie de proiecte de digitalizare din diverse industrii precum HoReCa, mass-media, turism, tineret și cultură.

În anul 2016 a fondat compania de servicii de software development, Cicada Technologies. 

Sabin Sărmaș a fost consilier local în Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca și până de curând a fost preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii pentru Digitalizarea României.

În Camera Deputaților, Sabin Sărmaș a fost ales președinte al Comisiei pentru tehnologia informațiilor, poziție din care promite să susțină digitalizarea statului român prin promovarea unei legislații adecvate în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here