Deputatul clujean al USR, Emanuel Ungureanu, atrage atenția asupra consumului tot mai ridicat de etnobotanice în rândul copiilor de până în 15 ani.

Ungureanu citează un fragment dintr-un rechizitoriu șocant al unui procuror DIICOT, în care se afirmă că drogurile fac ravagii printre copii.

”Clujul este invadat de etnobotanice și Agenția Antidrog, DIICOT Cluj sau BCCOA sunt în mod evident depășite de fenomen.

Iată un fragment din rechizitoriul unui procuror DIICOT care explică fenomenul înspăimântător al consumului de substanțe extrem de periculoase de către copii începând cu vârsta de 11 ani!!!

 

„Vârsta consumatorilor de „etnobotanice” variază foarte mult (oscilaţii între 11-40 ani). Cu toate acestea, se observă un consum semnificativ în rândul tinerilor cu vârste de până la 15 ani, majoritatea celor intervievaţi declarând că obişnuiesc să-şi cumpere substanţele de la magazine „spice shop/weed shop”. Sumele cheltuite de persoanele care consumă regulat „etnobotanice” variază între 10 şi 300 de lei pe zi, iar sursele de achiziţie sunt variate şi multiple. Există dovezi concludente privind existenţa policonsumului de substanţe psihoactive în rândul consumatorilor intensivi. Mai mult de jumătate dintre subiecţi au declarat că au folosit mai multe tipuri de produse „etnobotanice” în decursul a 30 de zile.”, se arată într-o postare pe Facebook a deputatului clujean.

Emanuel Ungureanu spune că va iniția încă din această săptămână întâlniri cu persoanele responsabile la nivel regional cu combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise pentru a găsi soluții rapide de a diminua considerabil pericolul consumului de substanțe periculoase în special la copii și adolescenți.

Sursa: ziuadecluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here