Pe aplicația My Cluj, platforma prin care clujenii raportează diverse probleme din municipiul Cluj-Napoca, au apărut zeci de sesizări cu privire la urmările produse de furtuna de duminică seara, în care se arăta că zeci de copaci netoaletați au fost doborâți de vânt.

Clujenii au fost luați prin surprindere de furtună, deoarece nu a fost anunțată prin sistemul RO-ALERT pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență. Radu Moisin a afirmat că va cere explicații Ministrului Afacerilor Interne și Ministrului Mediului cu privire la lipsa unei alerte, în contextul în care furtuna a pus în pericol atât viața, cât și bunurile clujenilor.

„În anul 2021, este inadmisibil ca statul să nu-și protejeze cetățenii! Voi solicita, la prima oră, Ministrului Afacerilor Interne și Ministrului Mediului, să ne ofere explicația faptului că populația Municipiului Cluj-Napoca și a localităților învecinate nu a fost avertizată din timp despre furtuna devastatoare din această seară, pentru a se putea adăposti și a-și proteja familiile și bunurile! Autoritățile statului știau din timp de acest dezastru, anunțându-l în mod inutil după începerea sa, conform capturii foto!” a transmis deputatul Radu Moisin.

Mai mulți copaci au fost rupți sau scoși din rădăcini de vijelie în mai multe cartiere clujene. Cele mai multe sesizări au fost înregistrate în Gheorgheni unde zeci de copaci au căzut pe alei, avariind mai multe autovehicule.

Nici Parcul Central nu a scăpat de furia furtunii și mai mulți copaci de mari dimensiuni au fost doborâți.

Florin Moroșanu, director în Primăria Cluj-Napoca, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, în care anunță că se lucrează la înlăturarea copacilor căzuți.

„Din păcate Parcul Central rămâne fără câțiva copaci de mari dimensiuni, rupți de vijelia de azi noapte. Am mai văzut crengi rupte pe aici cu alte ocazii, dar copaci cu diametrul atât de mare, rupti efectiv de la jumătate nu am mai văzut. Strașnica urgie a fost. Se lucrează la curățarea zonei de ceva vreme”, a scris Florin Moroşanu, pe Facebook. 

Citește și: Doi clujeni au fost grav răniți în urma furtunii de duminică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here