Florin Cîțu

Potrivit unui bilanț prezentat de ministrul Economiei, Florin Cîțu, cele mai multe cereri din cadrul programului IMM Invest vin din Bucureşti – 7.200, Cluj – 2.000, Ilfov – 1.700, Constanţa – 1.600, Timiş – 1.500, Braşov – 1.400, Bihor şi Prahova – câte 1.300.

Pe sectoare de activitate, cele mai multe cereri, 2.200, provin din transporturi terestre şi transporturi prin conducte, 2.000 din construcţii de clădiri, 1.500 – restaurante şi alte activităţi de servicii şi alimentaţie, 1.100 – fabricarea băuturilor, 898 – comerţ cu amănuntul cu excepţia auto moto, 816 – activităţi ale direcţiilor centrale, birouri administrative, 729 – comerţ cu ridicata şi cu amănuntul şi 660 – activităţi juridice şi contabile.

„Astăzi, la 7 zile de când a fost depusă prima cerere (pe IMM Invest, n.r.), avem o primă companie care a luat un împrumut de la o bancă şi pentru capital de lucru şi pentru investiţii. Cred că este un record pentru un astfel de sistem. Ne uităm cum va funcţiona IMM Invest şi apar discuţii dacă plafonul trebuie sau nu mărit. Vedem întâi cum funcţionează acest plafon de 15 miliarde de lei, când se epuizează şi dacă se epuizează şi apoi, dacă programul este un succes, suntem pregătiţi să extindem plafonul. Rolul programului este de a permite acelor companii, acelor IMM-uri care nu ar fi putut să aibă acces la finanţare, să aibă acces la finanţare pentru că sunt în parteneriat cu statul român”, a precizat Cîţu, într-o conferinţă de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here