Sursa foto: Facebook

În Cluj-Napoca s-a lansat proiectul „Casa Internațională”, care va servi drept HUB de Protecție și Suport pentru comunitatea ucraineană din oraș și zona metropolitană.

Proiectul va include servicii de suport juridic, consiliere economică și îndrumări privind ocuparea forței de muncă, mijloacele de trai și dezvoltarea afacerilor, precum și sprijin psihologic și consiliere pentru traume.

De asemenea, Hub-ului de Sprijin pentru Protecție a fost solicitat să faciliteze coordonarea lunară cu autoritățile administrației publice locale și ONG-urile din Cluj pentru a asigura colaborarea, complementaritatea și consolidarea capacității de a sprijini comunitatea ucraineană din Cluj. În acest scop PATRIR va oferi, de asemenea, instruire personalizată și servicii de asistență pentru autoritățile locale și de stat pentru a sprijini refugiații ucraineni. În paralel, vor lucra cu refugiații din Ucraina pentru a sprijini dezvoltarea unui „consiliu” care îi va ajuta să interacționeze cu instituțiile și serviciile guvernamentale pentru a asigura, împreună, cel mai bun sprijin comunității ucrainene.

„Peste 200 de copii și tineri ucraineni sunt înscriși pentru ceea ce va deveni un model de școală a Ucrainei”
Într-un proiect separat, PATRIR în colaborare cu UNICEF și alți parteneri colaborează pentru a lansa Școala Ucrainei din Cluj – un proiect care a avut o fază pilot de succes covârșitor în această vară (iulie) cu 130 de copii și tineri ucraineni. Acum, peste 200 de copii și tineri ucraineni sunt înscriși pentru ceea ce va deveni un model de școală a Ucrainei.
PATRIR a fost solicitat de UNHCR din România pentru a colabora într-un program cuprinzător de sprijin pentru refugiații ucraineni din nordul României. Orașul nostru alături de PATRIR au fost selectați datorită amplorii masive a sprijinului și răspunsul față de comunitatea ucraineană.

La întâlnire au participat:
Kai Brand-Jacobsen – Președinte PATRIR
Asel Sharsheeva – Șef birou UNHCR Suceava
Bethany Serengheu – Manager de Proiect „Support Ukraine”
Iuliana Niga – Support Ukraine: Coordonator „Protection & Wellbeing Hub”
Emilia Botezan – Șef birou Relații externe și investitori”, scrie primarul Emil Boc pe Facebook.

Citește și: Apa de la o școală din Cluj, contaminată cu o bacterie periculoasă. Copiii și profesorii riscă fie infectați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here