Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, aproape patru sute de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima lună. Jumătate dintre cazurile noi înregistrate sunt în judeţul Braşov, dar un număr mare s-a mai înregistrat în judeţele Cluj, Satu Mare şi Harghita.
Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.626, cu 393 mai multe faţă de raportarea lunară precedentă, relatează Europa FM. Jumătate dintre cazurile noi înregistrate sunt în judeţul Braşov. Număr mare de cazuri confirmate în ultima lună s-a mai înregistrat în judeţele Cluj, Satu Mare şi Harghita. Potrivit ultimei statistici, peste o mie de cazuri confirmate sunt în judeţele Timiş – 1.228, Caraş-Severin – 1.112 şi Arad – 1.014.
De la izbucnirea epidemiei în România, 34 de persoane au murit din cauza rujeolei. Cele 34 de decese au fost înregistrate în judeţele Timiş – nouă, Arad – şase, Dolj – şapte, Caraş-Severin – trei şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi Mureş.
Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile: Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.
Lăsați, lăsați.. copiii care au decedat erau cu toții imuno-compromiși, având afecțiuni grave de sănătate înainte de a fi contactat această boală normală a copilăriei. Ni se inoculează idea că trebuie să ne înțepăm copiii cu niște vaccinuri despre care se știe clar că sunt dăunătoare. Citez din prospectul vaccinului (câți părinți se deranjează să le citească ÎNAINTE de a lua decizia despre vaccinare?
„După punerea pe piaţă a Priorix, în câteva ocazii, au fost raportate următoarele reacţii adverse:
dureri ale articulaţiilor şi ale muşchilor
pete purpurii sau roşii-maronii sub piele sau sângerări apărute mai uşor decât normal cauzate
de scăderea numărului de trombocite
reacţii alergice neaşteptate
infecţie sau inflamare a creierului, măduvei spinării şi a nervilor periferici având ca rezultat
dificultate temporară la mers (instabilitate) şi/sau pierderea temporară a controlului asupra
mişcărilor corpului, inflamarea unor nervi, incluzând posibile senzaţii de amorţirea
extremităţilor sau pierderea senzaţiilor sau a mişcărilor normale (sindrom Guillain-Barre)
îngustarea sau blocajului unor vase de sânge
eritem polimorf (simptomele sunt: pete roşii, asemănătoare erupţiei din rujeolă, care apar pe
membre şi uneori pe faţă şi pe restul corpului, însoţite de mâncărimi frecvente,)
simptome asemănătoare rujeolei şi oreionului (inclusiv umflare dureroasă, trecătoare a
testiculelor şi ganglioni umflaţi la nivelul gâtului) „