Politistii rutieri ai Municipiului Turda au constatat in aceasta dimineata neindepartarea zapezii depuse pe carosabil pe DN 1 E60, in zona kilometrului 69, precum si neglijenta administratorului drumului public in ceea ce priveste imprastierea materialului anti-derapant.

Mare parte dinte camioanele ce trebuiau sa circule pe ruta Cluj-Napoca-Turda au ramas blocate, astfel incat reprezentantii IPJ Cluj au transmis : “In urma neindeplinirii atributiilor ce ii revin, CNAIR a fost sancționat contravențional cu 40 de puncte amendă, respectiv 5.800 lei.”

Conform declaratiei de la sfarsitul lunii decembrie a Ministrului Transporturilor, Lucian Bode, se dispunea de utilaje, bani si stocuri astfel incat sa nu se iveasca probleme in privinta deszapezirii.

CNAIR dispune de un efectiv de 3.927 autoutilaje, respectiv 711 autoutilaje de deszapezire proprii, din care 7 senilate si 100 autofreze Fresia, 2.524 autoutilaje inchiriate si 692 autoutilaje inchiriate la cerere.

De asemenea, pentru aceasta iarna CNAIR a incheiat cu SC Salrom SA un contract de furnizare de sare pentru cantitatea de 475.700 tone.

Sabina Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here