În cadrul proiectului centurii metropolitane a municipiului Cluj Napoca a intervenit o schimbare în sensul că reprezentanții CNAIR vor trebui să obțină autorizația de construcție pentru acest proiect de infrastructură.

Această instituție se va ocupa de  toate demersurile privind obținerea autorizației de construire, în calitate de beneficiar al lucrării, în baza proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC) predat de către Primăria Cluj-Napoca (PCN).

Asocierea dintre PCN și primăriile Gilău, Florești și Apahida va fi în continuare responsabilă de elaborarea documentațiilor, respectiv studiu de fezabilitate, plan urbanistic zonal și PAC. În ceea ce privește obținerea autorizației de construire, asocierea va fi responsabilă doar să acorde asistență tehnică.

În prezent se lucrează la studiul de fezabilitate pentru centură. În 30 octombrie CNAIR a avizat varianta de traseu pentru Centura Metropolitană aleasă de PCN. Este vorba despre varianta 8 din propunerile de traseu care apar în documentația ”Studiul alternativ de traseu” predată în martie de PCN către CNAIR.

150 milioane de la UE

Centura Metropolitană va avea 38 km, leagă vestul comunei Gilău de Apahida, şi are o alocare financiară de la Comisia Europeană de 150 de milioane de euro, bani care pot fi folosiţi până în 2023.

Licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate, a PUZ şi a detaliilor tehnice pentru autorizarea obiectivului a fost câștigată de firma Explan Cluj-Napoca, dar care s-a asociat cu două societăți din Ungaria, Transinvest Budapest și SpecialTerv, respectiv cu altă companie locală, Cadsil.

Oferta financiară a asocierii câștigătoare a fost de 17,1 milioane de lei, fără

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.