Pe şestache, mafia a primit o lovitură de proporţie zilele trecute. Firma Codec a pus puşca jos. Fabrica de amenzi care funcţiona de mai bine de doi ani şi vămuia pe sărmanii automobilişti români, îmbogăţind-i pe câţiva nesimţiţi oameni de afaceri clujeni, a fost închisă în sfârşit de către poliţie! Sigur, şi închiderea a fost discretă, radarele au fost dezafectate chiar înainte de 1 mai, când nimeni, nici măcar ziariştii, nu se ocupa(u) de Codec. Radarele sunt încă prezente pe drum, dar amenzile nu mai vin. Închiderea Codec este un succes al mass-mediei, în general, şi al Gazetei de Cluj, în special. Noi, asemenea câinelui mic şi rău, tot scriam despre ei de doi ani şi nu se întâmpla nimic. Însă, implicarea cotidianului România liberă şi a Realităţii TV le-a fost fatală celor de la Codec. De altfel, ei au şi pus la cale închiderea în mod discret a radarelor când presiunea mass-mediei a devenit insuportabilă.

    Întâi, artizanul afacerii Codec, fostul patron Bela Urasi, sponsorul infractorului Toma Rus, şi-a cedat acţiunile- împreună cu Nicola, Baldi şi alţi şmecheri- la doar trei acţionari iniţiali ai Codec, dintre care unul director al Băncii Transilvania. Mişcarea nu e proastă, toată lumea ştie că Bela Urasi este „prietenul” Poliţiei din cele mai vechi timpuri, de când era depanator de televizoare şi până astăzi. Urasi, care umblă cu autoturisme de câteva sute de mii de euro, trece de la un ofiţer de poliţie la altul. El a avut ideea afacerii Codec şi, împreună cu foştii asociaţi de la Astral, a pus bazele „biznisului”. Comisarul-şef Toma Rus a fost persoana care a făcut lobby pentru proiect în ministerul de interne, iar PNL şi PSD, prin primarii aferenţi, au încheiat contractele de asociere cu Codec. Spre cinstea lor, primarii PD nu au pus botul, deşi veniturile care le-ar fi revenit în urma afacerii Codec le-ar fi fost extrem de favorabile. Şi fostul preşedinte al CJ Cluj, liberal de asemenea , le-a suflat în coarne celor de la Codec şi asociaţii, prin „asociaţi” înţelegând  Poliţia. În a doua etapă, realizând că ţeapa pe care a tras-o este enormă, Codec a încasat milioane şi milioane de euro din amenzile automobiliştilor, cu doar cinci angajaţi. Restul muncii şi supravegherii au fost făcute de către poliţişti, în sediile poliţiei, încheind în fiecare an în pierdere şi pregătind albirea. Adică, ce cheltuieli şi investiţii a făcut Codec, că nu are profit? Mafia de Cluj chiar ne crede proşti pe toţi. Şi ca albirea să aibă loc, Garda Financiară a făcut un control la Codec acum o lună şi nu a găsit nicio ilegalitate. Genial, extraordinar! Să recapitulăm.
    „Prietenul” poliţiei, Urasi, îşi face o firmă, pune radare private în comunele cu primari PNL şi PSD, era pe vremea lor, încasează vreo 20 milioane de euro, angajează mai puţini oameni decât o langoşerie pentru că angajaţii mulţi erau poliţiştii care, în fiecare sediu al Poliţiei Rutiere, supravegheau radare şi urmăreau, apoi, în instanţă, să plătească amenzile. Şi totuşi, Codec nu are profit. Deci, fură statul pentru că încasează ilegal amenzile datorate statului, nu plătesc bani statului pentru că Poliţia SRL lucrează pentru ei, iar apoi fură din nou statul pentru că nu au impozit pe profit, fiindcă, vezi Doamne, au pierderi!
    Băieţii aştia deştepţi sunt chiar nenorociţi! E timpul ca DNA să investigheze mai atent această afacere, care a scurs mulţi bani în buzunarele clientelei penelisto-pesedisto-miliţieneşti. Sper ca Guvernul Român să nu cumpere de la aceşti şnapani radarele fixe. Oricum, deocamdată, închiderea Codec e minunată. Nu plânge nimeni după ei. Mai puţin, şpăgarii, în frunte cu Toma Rus.

Liviu Man      

2 COMENTARII

  1. Dle Man,de ce nu se implica DNA,in aceasta Mafie?fara sprijin politic nu puteau pune la punct aceasta mega escrocherie,acel presedinte cj e actualul senator NICOARA SI GASCA LUI

  2. INDIFERENT DE FIRMA ASA CEVA NU TREBUIE ACCEPTAT…70% SA REVINA FIRMEI SI DOAR 30 PRIMARIILOR…CU CE AU GANDIT PRIMARII,CU C–U ? AIA NU AU CAP ? SA LE DEA SI FEMEILE SA LE F— DACA EI NU MAI POT…DUPA LEGE NUMAI POLITIA AR TREBUI SA FACA ASA CEVA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here