Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, luni, că la Comitetul Executiv al PSD de la Suceviţa, care va avea loc vineri, va propune revocarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru că nu „intervine”, din punct de vedere „legal”, în „atacul statului paralel” asupra PSD.

„E un atac la adresa PSD din partea statului paralel. Nu prea avem ministru al Justiţiei. În ultimele zile nu am văzut niciun fel de declaraţii din partea domnului Tudorel Toader vizavi de toate abuzurile astea şi vizavi de încălcarea deciziei CCR din partea DNA. Sper că azi să aibă poziţia de ministru, să respecte jurămânul că va apăra ţara, Constituţia”, a spus Ştefănescu, potrivit cotidianul.ro.
„Îi cer să ia poziţie legală. În momentul în care se încalcă decizia CCR şi vezi că procurorii fac încă desant către Guvern, şi CCR a spus clar că nu au voie să facă lucrul ăsta, că vorbim de separaţia puterilor în stat, tu ca ministru al Justiţiei aveai obligaţia să ieşi primul cu declaraţie, e legal, nu e, e normal, nu e”, a adăugat Ştefănescu.

El a spus că la CExN al PSD care va avea loc vineri la Suceviţa va propune revocarea ministrului Justiţiei. „E prea de tot, avem un ministru care nu intervine cu nimic din punct de vedere legal”, a spus secretarul general adjunct al PSD.

În opinia acestuia, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb trebuie susţinute de partid.

„Trebuie să le susţinem pe cele două colege şi sub nicio formă acestea nu trebuie să-şi dea demisia, după opinia mea, dar asta va trebuie să discutăm astăzi aici. Eu voi vota pentru păstrarea celor două colege în Guvern”, a mai spus Ştefănescu la sosirea la sediul PSD, unde se vor discuta cazurile Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, puse sub acuzare de DNA în dosarul Belina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here