Un coif corintic din bronz, vechi de aproximativ 2.500 ani, a fost descoperit de către polițiști în urma efectuării a două percheziţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Neamţ, perchezițiile au fost efectuate la persoane bănuite de furt din sit arheologic şi tăinuire.

Cele două percheziţii au avut loc marţi în municipiul Roman – judeţul Neamţ şi comuna Alexandru Ioan Cuza – judeţul Iaşi, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

„În urma descinderilor desfăşurate în localitatea Alexandru Ioan Cuza din judeţul Iaşi, la locuinţa unui bărbat de 51 de ani, poliţiştii au descoperit un coif corintic din bronz, datat după analogii în secolul VI – V î.Hr., susceptibil a fi clasat în patrimoniul cultural naţional al României. Bunul ar fi fost descoperit de bărbatul în cauză în albia râului Siret. Acesta a fost ridicat de poliţişti, urmând a fi supus unei expertize de specialitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, potrivit agerpres.ro.

La percheziţii au participat poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ion Creangă şi criminalişti din cadrul Poliţiei municipiului Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here