Surse ale redactiei Lumea Justitiei le-au pus jurnaliștilor la dispozitie o fotografie (vezi mai jos) cu un autoturism Mazda CX cu numarul de inmatriculare B 45 NRM, despre care li s-a oferit informatia ca a fost condusa si introdusa in sediul T14 de fostul sef operativ al Serviciului Roman de Informatii, generalul (r) Florian Coldea, acum circa 3 saptamani.

Daca informatia este reala, si nu avem motive sa ne indoim de sursele noastre, asta inseamna ca Florian Coldea, contrar informatiilor oficiale potrivit carora a fost trecut in rezerva dupa scandalul izbucnit de dezvaluirile facute de fostul deputat Sebastian Ghita – care a sustinut ca i-a platit lui Florian Coldea plecarile in insulele Seychelles – desfasoara in continuare operatiuni cu conducerea SRI si intra in unitatile de protocol ale Serviciului ca la el acasa, scrie Luju.ro.

Aceleasi surse ne-au precizat ca vizita lui Florian Coldea la T14 nu este singulara, acesta fiind vazut de mai multe ori in unitatea de protocol a SRI. Ar fi fost suprins chiar in timp ce facea ture de bazin la piscina unitatii secrete a Serviciului Roman de Informatii.

Vizita lui Florian Coldea la T14, din strada Ivan Sergheevici Turgheniev nr. 14, este cu atat mai scandaloasa cu cat unitatea de protocol a SRI este destinata intalnirilor foarte importante, la varf, unde nu are nimeni acces decat cu acordul directorilor sau adjunctilor. Caci, potrivit procedurii, pentru a intra in sediul unitatii militare T14 este necesara o aprobare care se face de catre directorul SRI, Eduard Hellvig, sau de catre directorul adjunct al SRI pe logistica, care este George Viorel Voinescu, fiind informat si prim-adjunctul SRI, respectiv Razvan Ionescu.

Or, dat fiind ca nu este posibil ca altcineva sa aprobe intrarea in sediul T14, poate reprezenta ca Florian Coldea, desi a fost trecut in rezerva, continua sa aiba intalniri cu sefii SRI, intrand in unitatea de protocol cu acordul acestora.

Ne intrebam oare daca directorul SRI Eduard Hellvig are cunostinta despre faptul ca adjunctii se intalnesc, sub nasul lui, cu Florian Coldea, chiar in interiorul sediului T14?

Sunt toate sansele ca Hellvig sa nu aiba habar de vizitele lui Coldea la T14. Sustinem acesta intrucat Hellvig este directorul civil al Serviciului, iar restul sunt militari care desfasoara misiuni operative si nu trebuie sa ii dea raportul lui Eduard Hellvig, dat fiind ca SRI lucreaza pe doua coordonate, conspirativitate si compartimentareAceasta inseamna ca un sef de retea este singurul care stie ce are in respectiva retea, iar sefii lui din SRI nu cunosc pe cine are in retea, toti avand nume conspirative.

Fata de aceasta situatie, jurnaliștii de la Lumea Justișiei pun următoarele întrebări:

1. Ce cauta Florian Coldea, care a distrus justitia cu protocoale pe care le-a semnat, intr-o unitate de protocol a SRI, in conditiile in care e trecut in rezerva si este civil, iar civilii nu ai ce cauta intr o unitate secreta?

2. Stie oare Eduard Hellvig de vizita lui Florian Coldea la T14, iar daca da, cine i-a dat acordul fostului sef operativ de a patrunde in unitatea secreta?

3. Ce pune la cale Florian Coldea prin asemenea vizite? Ca rezervist, daca simtea nevoia unei intalniri prietenesti cu un fost foleg, trebuia sa se intalneasca in afara unitatilor SRI, in niciun caz in sediul unei unitati militare secrete.

Faptul ca Florian Coldea continua sa intre in sediul T14 ridica banuiala legitima ca acesta activeaza in continuare la varful SRI, sub diverse forme, executa misiuni ale SRI sau poate chiar ordona anumite operatiuni.

Din informatiile noastre, o masina civila nu are voie sa intre intr-o unitate militara a SRI intrucat ea poate avea in interior explozibili sau echipamente de filaj, care pot pune in pericol activitatile din cadrul unitatii secrete. Din acest motiv, nicio astfel de masina nu intra intr-o unitate SRI, precum T14, fara a avea o aprobare de la cel mai inalt nivel.

Ne punem astfel intrebarea legitima daca nu cumva masina este una de serviciu, care poate apartine chiar SRI, ceea ce ar reprezenta ca SRI pune in continuare baza logistica la dispozitia lui Florian Coldea, ceea ce contravine legii.

Cerem oficial SRI sa justifice prezenta masinii Mazda CX si a lui Florian Coldea in unitatea de protocol a SRI, cunoscuta sub denumirea de T14.

Trebuie sa precizam ca nu stim a cui este masina in care a fost vazut Florian Coldea in sediul T14, si nu putem verifica daca aceasta ii apartine intrucat, potrivit legii, jurnalistii nu pot verifica numarul de inmatriculare al unei masini, informatia fiind exceptata de la liberul acces al informatiilor publice.

De atlfel, in cea mai recenta declaratie de avere a lui Florian Coldea, din 14 februarie 2017, nu apare nicio masina la categoria bunuri mobile, ceea ce ne poate reprezenta fie ca masina a fost achizitionata dupa plecarea lui Coldea de la conducerea SRI, fie ca este o masina de „serviciu” data spre folosinta fostului sef operativ al Serviciului Roman de Informatii (vezi fasimil).

Desigur, este foarte probabil ca masina cu care Florian Coldea a fost vazut in sediul T1 al SRI sa fi apartinut unei alte persoane, care poate i-a imprumutat-o pentru a se deplasa cu ea. Insa, chiar si atunci tot ar fi fost necesar acordul conducerii SRI…

Iata fotografia cu masina cu care Florian Coldea a venit in sediul unitatii secrete T14 a SRI:


Material preluat de pe luju.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here