Ministrul britanic al Apărării Gavin Williamson a declarat că „adevărata identitate” a unuia dintre cei doi suspecţi în cazul atacului neurotoxic din Salisbury a fost dezvăluită, confirmând relatările presei, potrivit cărora este vorba despre un colonel rus, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Adevărata identitate a unuia dintre suspecţii din Salisbury s-a dovedit a fi un colonel rus. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care lucreză la acest caz”, a declarat Williamson.

”Un site de jurnalism de investigaţie a publicat o anchetă în care susţine că ar fi aflat identitatea reală a unuia dintre ofiţerii de informaţii ruşi suspectaţi de otrăvirea lui Serghei Skripal”, scrie prudent bbc.com. ”Grupul Bellingcat susţine că suspectul cunoscut ca fiind Ruslan Boşirov este de fapt colonelul Anatoli Cepiga. Oficialii britanici nu au comentat. BBC înţelege că nu există nicio dispută în privinţa identificării. Anchetatorii britanici au spus că dl Boşirov era ofiţer de informaţii rus”, mai notează agenţia.

BBC tratează ştirea în fraze scurte şi seci, din care rezultă că, de fapt, investigaţia publicată de bellingcat.com confirmă suspiciunile formulate de anchetatorii şi preluate de Guvernul britanic, care a susţinut că cei doi atacatori erau ofiţeri sub acoperire pentru serviciul militar rus, GRU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here