Didier Reynders, comisarul european pentru justiție, a declarat în plenul Parlamentului European că toate statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să înceapă să emită certificatele de călătorie, pentru că altfel ar putea apărea „un blocaj uriaș” la 1 iulie 2021.

„E important să începem chiar de acum cu eliberarea acestor certificate. Cu cât mai multe probleme rezolvăm acum (…), cu atât va fi mai ușor procesul pe durata verii. Altfel, riscăm să avem un blocaj uriaș la 1 iulie și nu ne putem permite acest lucru”, a declarat Didier Reynders la dezbaterea din Parlamentul European în urma căreia se va da votul final pentru introducerea certificatelor de călătorie în UE.
Comisarul european a precizat că până în momentul actual șapte state europene: Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia, au început să emită certificate de călătorie în baza vaccinări, testări sau infectări cu virusul COVID-19.

Comisia Europeană a înființat gateway-ul UE, unde statele membre își pot încărca cheile de semnătură care dovedesc validitatea certificatelor.
Sistemul a fost lansat la 1 iunie.

Citește și: Certificatul COVID a fost aprobat de Parlamentul European, dar nu va fi obligatoriu pentru a călători

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here