Fostul șef de la Poliția Rutieră Alexandru Mureșan, trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni, acuzat că ar fi prejudiciat cu peste 248.000 de euro o bancă de la care a contractat două împrumuturi prin falsificarea unor declaraţii de venit, a primit ieri sentința de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta a scăpat de pedeapsa cu executare, primind doi ani și 11 luni cu suspendare, dar și să presteze muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociaţiei Filantropică Medical – Creştină Cluj – Napoca sau Primăriei Municipiului Cluj – Napoca. Vă prezentăm mai jos soluția instanței.
Citește decizia Curții de Apel AICI:
Comisarul Mureșan Alexandru, condamnat la închisoare în regim de detenție
Admite apelul declarat de inculpatul Mureșan Alexandru împotriva sentinţei penale nr. 759 din 05 decembrie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Cluj – Secţia Penală şi de Minori. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi rejudecând în fond: În baza art. 91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani și 11 luni închisoare, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani stabilit în condiţiile prevăzute de art. 92 alin. 1 C. pen. În baza art. 93 C. pen., pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; -să comunice schimbarea locului de muncă; -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; În baza art. 93 alin. 3 C.pen, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociaţiei Filantropică Medical – Creştină Cluj – Napoca sau Primăriei Municipiului Cluj – Napoca, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Pune în vedere inculpatului prevederile art. 93 alin. 5 C.pen şi art. 96 din acelaşi cod. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate. II. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj împotriva aceleiaşi sentinţe. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de intimata parte civilă B.R.D.- G.S.G. privind acordarea cheltuielilor judiciare efectuate în apel. Cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Suma de 70 lei reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Mure?an Alexandru, până la prezentarea apărătorului ales, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 15 octombrie 2015.
Află mai multe:
Motivarea sentinței din dosarul fostului adjunct al IPJ Cluj, Alexandru Mureșan: Singurul interesat de modificarea adeverințelor de salariu era comisarul