ludovic orban

Comisia Europeană a refuzat ieri, 14 ianuarie, inițiativa MinoritySafepack care este susținută de Orban și UDMR. Inițiativa avea ca scop protejarea minorităților de naționalitate din toate țările europene. Este a 5-a petiție care a reușit să fie semnată de peste 1 milion de cetățeni europeni pentru a fi discutată și implementată de Uniunea Europeană. În ciuda celor 1 milion de semnături, Comisia a anunțat că nu vor face nici o modificare legislativă cerută de MinoritySafePack, fie pentru că deja au demarat alte inițiative care sprijină minoritățile, fie că nu are competențe în domeniul drepturilor minorităților (politici ce aparțin exclusiv statelor membre).

RMDSZ a venit cu o replică asupra acestei decizii pe pagina lor oficială.

”La 14 ianuarie 2021, Comisia Europeană a decis să ignore cererile a peste un milion de cetățeni europeni și rezoluția Parlamentului European și să nu legisleze cu privire la protecția minorităților naționale în cadrul inițiativei Minority SafePack. Prin decizia sa, Comisia a dat spatele minorităților indigene, cetățenilor semnatari, Parlamentului European, care a adoptat o decizie în favoarea unei mari majorități și mai multor guverne și regiuni naționale de sprijin.

„ CEJ a respins cererea celor pentru care păstrarea patrimoniului lingvistic și cultural al Europei nu este un slogan bun, ci o provocare zilnică. Poziția CE pe umăr nu este suficientă, cei 1.123.422 de semnatari așteptau măsuri și acțiuni concrete. În răspunsul său, Comisia a dat jos celor 50 de milioane de cetățeni ai Uniunii care aparțin minorităților naționale și lingvistice. Dintre aceștia, milioane de oameni care au fost încălcați în mod constant în propria țară, iar acum Comisia Europeană, care se proclamă ca gardian al democrației, statului de drept, demnității și justiției, le întorc și ei spatele ” , a comentat Lorze Vincze Reprezentant, președinte FUEN.”

1 COMENTARIU

  1. Cine știe ce exprimare a dat sus la față ca comisia a dat spate la minorități indigene și a dat jos celor locuiește de cetățeni care ține la minorități naționale und lingvistice protejate cu lege de țară und constituții european. Scrie mini Safepack unde se citește și stupid hülye majorete ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here