Sursa foto: Twitter

Metavers reprezintă, încă, o necunoscută pentru majoritatea dintre noi, dar asta nu înseamnă că nu se pompează bani în ideea fondatorului Facebook. Cu toate acestea, la o petrecere organizată de către departamentul pentru asistență străină a Comisiei Europene, doar 5 oameni s-au prezentat pentru a „chefui.”

Corespondentul Devex Vince Chadwick a scris pe Twitter că în cele din urmă rămăsese singurul invitat la petrecere, după „discuțiile inițiale din chat cu alți aproape cinci oameni nedumeriți care s-au prezentat”. Aparent doar câțiva dintre cei 44 de oameni care au apreciat trailerul oficial au fost destul de interesați de avatarurile care dansează pe muzică house pe o insulă tropicală ca să se alăture într-un final petrecerii. Departamentul pentru asistență străină a cheltuit în total 387.000 de euro în dezvoltarea unei platforme de metavers pentru a-și promova inițiativa Global Gateway, potrivit Devex. Sub această umbrelă, Comisia vrea să strângă 300 de miliarde de euro până în 2027 pentru a construi infrastructură nouă în țările care sunt în curs de dezvoltare.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat pentru Devex că scopul postării de promovare a fost de a „mări conștientizarea a ceea ce face UE pe scena mondială” printre tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani care stau „în principal pe TikTok și Instagram” și care sunt „neutri în ceea ce privește UE” și „în mod obișnuit nu sunt expuși la astfel de informații”, scrie Digi24.ro.

Citește și: Motivul pentru care Iohannis a executat SIE de 1 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here