Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat joi dimineață că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 7.711.

Pe lângă cele 7.711 de cazuri confirmate mai există și alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autoritățile chineze.

Bilanțul anterior, comunicat miercuri dimineață, indica 132 de decese și 5.974 de cazuri confirmate.

Organizația Mondială a Sănătății a înregistrat cazuri de transmitere de la om la om a noului coronavirus în China și alte trei țări, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul instituției, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acest aspect.

Potrivit directorului OMS, până în acest moment au fost confirmate 68 de cazuri de pneumonie cauzată de noul coronavirus în 15 țări în afară de China.

„Creșterea continuă a numărului de cazuri și dovezile de transmitere de la om la om în afara Chinei sunt desigur profund îngrijorătoare”, a declarat oficialul OMS, adăugând că au fost înregistrate cazuri de transmitere de la om la om în Vietnam, Germania și Japonia.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că numărul relativ redus de cazuri în afara Chinei se datorează „măsurilor extraordinare” luate de autoritățile chineze pentru a izola focarul.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here