Compania clujeană Energobit, care activează în domeniul energiei electrice și este controlată de milionarii clujeni Ştefan Gadola, Peter Pal şi Ioan Socea, a scăpat de ancheta derulată de Consiuliul Concurenței din România după ce instituția a constat că societatea clujeană nu a încălcat nicio regulă din domeniul concurenței.

”Se dispune închiderea investigației declanşate, din oficiu, prin Ordinul Preşedintelui Consiliului Concurentei nr. 1209/06.12.2017, intrucât analiza efectuată în cadrul investigației nu a condus la descoperirea unor dovezi suficiente pentru a demonstra încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1) din Legea concurentei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi a prevederilor art. 101 din Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene, de către Societatea pentru Servicii de Mentenanţă a Retelei Electrice de Transport Smart SA, Energobit SA, ELM Electromontaj Cluj SA și Energotech SA, care să justifice impunerea de măsuri sau sancţiuni de către Consiliul Concurenţei”, arată soluția dispusă de Consiliul Concurenței din România.

Potrivit unui raport al Consiliului Concurenței, ”indiciile care au stat la baza declanşării investigației au vizat, în principal, comportamentul adoptat de întreprinderile menționate ( Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Retelei Electrice de Transport Smart SA, Energobit SA, ELM Electromontaj Cluj SA şi Energotech SA, n.red.) anterior în cadrul licitaţiilor organizate de Transelectrica SA pentru modernizarea stației Râureni (denumită, în continuare, licitaţia Râureni) şi retehnologizarea stației Domneşti (denumită, în continuare, licitația Domneşti). În concret, în cadrul licitaţiei Râureni, ofertantul clasat pe primul loc în urma derulării etapei de licitație electronică, respectiv Energotech SA, nu a răspuns la solicitarea autorității contractante de a justifica preful ofertat in etapa de licitație electronică, iar contractul de achiziție publică a fost atribuit ofertantului clasat pe locul doi, respectiv Societatea pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport Smart SA. De asemenea, şi în cadrul licitaţiei Domneşti, contractul de achiziție publică a fost atribuit ofertantului clasat pe locul doi, respectiv Asocierea Energobit SA – ELM Electromontaj Cluj SA, după ce oferta clasată pe primul loc, depusă de Societatea pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport Smart SA, cu Energotech SA subcontractant, a fost respinsă de autoritatea contractantă. Aceste aspecte au fost coroborate cu faptul că, în cadrul licitaţiei Domneşti, comisia de evaluare a identificat unele similitudini în răspunsurile Societății pentru Servicii de Mentenanță a Retelei Electrice de Transport Smart SA şi Asocierii Energobit SA – ELM Electromontaj Cluj SA”, se arată în documentul Consiliului Concurenței din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.