Neregulile făcute de angajaţii din primăria Ciucea împreună cu edilul comunei au ieşit la iveală într-un raport al Curţii de Conturi.

Un drum de doi kilometri făcut cu nouă miliarde, salarii măsluite la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” sau modul în care acţiona Consiliul Local în favoarea anumitor persoane sunt doar câteva din neregulile existente în Primăria Ciucea.

Şcoala bat-o vina papă aproape un milion

Documentele ce lipsesc din contabilitatea primăriei conduc spre o proastă administrare a banilor între instituţie şi Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Ciucea.

Reflectarea în evidenţa contabilă a unor operaţiuni  economico- financiare derulate de celor din administraţia de la Ciucea şi la ordonatorul terţiar de credite finanţat din banii localnicilor, implicit bugetul comunei – Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” s-a făcut fără a se ţine cont de conţinutul economic al acestora şi fără respectarea principiilor şi regulilor permise de reglementările contabile aplicabile.

Creanţele bugetului local înregistrate în evidenţa sintetică nu concordă cu evidenţa tehnică.

Şi la capitolul salarii ale angajaţilor, Curtea de Conturi a găsit mari probleme.

„Pentru drepturile de natură salarială, cuvenite angajaţilor unităţii de învăţământ, care au fost stabilite prin hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii nu au fost CALCULATE şi ÎNREGISTRATE în EVIDENŢA CONTABILĂ provizioanele aferente”

Verificatorii primăriei au semnalat o serie de legi încălcate în speţă şi le-a dat termen acestora să scoată documente justificative pentru a ieşi din situaţie.

vanatoare

Vânatul gratuit sau cel puţin fără sancţiuni

O altă problemă destul de delicată semnalată în raport  se referea la fondul de vânătoare. Curios este faptul că la Primăria Ciucea nu s-a înregistrat în contabilitate şi totodată nu s-a urmărit nici o creanţă cuvenită de la gestionarea fondurilor de vânătoare.

Aici ne raportăm la tarife de gestionare a faunei de interes cinegetic de pe fondurile de vânătoare existente pe raza comunei.

Practic, total lumea a vânat fără a plăti şi totodată sancţiunile ce s-au aplicat vânătorilor, în trecut au rămas ”în aer”, pentru că primăria nu a mai înaintat nici o acţiune împotriva acestora pentru a-şi recupera prejudiciul.

 

Registru agricol completat după bunul plac

Dacă scopul administraţiei era de a proteja interesele comunei şi de a o ţine pe aceasta pe linia de plutire, putem spune că cei de la Ciucea au făcut orice pentru interes propriu mai puţin respectare fişei postului sau a legii. Registrul agricol al comunei s-a dovedit a fi incomplet şi cu tarife de impozitare diferite.

„Între datele din evidenţele fiscale ale autorităţii administraţiei publice locale şi cele din registrul agricol privind suprafeţele terenurilor suspuse impozitării există diferenţe. totodată, până la data efectuării misiunii de audit” financiar reprezentanţii din primăria Ciucea nu au finalizat completarea Registrului Agricol în format electronic, iar cel pe suport hârtie nu este numerotat, parafat şi sigilat” se arată în raport.

drum fisurat

Drumul de noua miliarde deja crăpat şi fisurat

Primarul iscusit al comunei a dat spre licitaţie realizarea unui drum spre o biserică din comună. Câştigătorul lucrării a fost Drum Construct SRL. Care, fără nici o reţinere putem spune că a realizat o lucrare de toată jena.

Este vorba de drumul ce duce la Biserica din satul Vânători. Pentru  realizarea lucrării s-a plătit nu mai puţin de nouă miliarde de lei vechi, asta în vreme ce vorbim de un drum reabilitata şi al cărui lungime era de doi kilometri.

 

Şi judeţul pradă orzul pe gâşte

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a efectuat plăţi la suprapreţ pentru lucrările de la muzeul memorial Octavian Goga către firma Salmir Impex, arată raportul Curţii de Conturi pe 2013. S-au mai plătit nelegal 143.000 către ONG-uri pe proiecte culturale şi de tineret care erau deja finalizate la data depunerii cererii. Aceeaşi sumă a fost plătită şi Arhiepiscopiei Clujului pentru lucrări neexecutate la campusul Nicolae Ivan.

Curtea de Conturi a efectuat verificări în perioada mai-iulie 2014 la Consiliul Judeţean Cluj. În urma verificărilor a dispus recuperarea unor sume de câte sute de mii de lei plătite nelegal în 2013.

 

Cum s-a faultat bugetul judeţului

Potrivit raportului Curţii de Conturi, judeţul a acordat Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat lucrări de întreţinere, fără respectarea prevederilor legale şi a făcut plăţi necuvenite de 385.000 de lei către respectiva regie. De asemenea a decontat 131.000 lei către societatea Salmir Impez pentru refacerea aleilor auto şi pietonale, a zidului de sprijin şi a gradului de împrejmuire a muzeului Octavian Goga din Ciucea, nelegal, la preţuri mai mari decât cele din contract. În cazul finanţărilor nerambursabile, Curtea de Conturi a constatat că forul judeţean a plătit  bani organizaţiilor neguvernamentale pentru proiecte culturale şi de tineret deja finalizate, prejudiciind bugetul judeţului cu peste 143.000 de lei. Aceeaşi sumă s-a acordat nelegal şi Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului pentru lucrări neefectuate la campusul Nicolae Ivan din Cluj-Napoca.

Curtea de Conturi a mai constatat că CJ Cluj a mobilizat în bugetul judeţului suma de peste 640.000 lei pentru participarea judeţului la proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de
Nord” derulat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”. Aşa că s-a dispus clarificarea situaţiei respectivelor fonduri.

Curtea de Conturi a cerut CJ Cluj să recupereze întreg prejudiciul la bugetul judeţului dar şi să ia măsuri pentru încasare cotei de 40% din impozitul asupra mijloacelor de transport cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone, datorată de către unităţile administrativ teritoriale din judeţ.

90 COMENTARII

 1. primarul de la Ciucea se numeste Abrudan Radu un iscusit mafiot care a furat la greu din banii publici,pentru acel drum din satul Vanatori care masoara 1,6 km, a platit cat pentru un tronson de autostrada ,9 miliarde lei vechi din acei bani mai mult de jumatate ia revenit edilului sef ,deoarece dupa acea lucrare domnul primar si -a cumparat doua tiruri si un apartament in Cluj,a meritat sa fure din banii nostri,dar acuma poate merita sa stea in alta parte ,ALO DNA Cluj lucrati dupa sarbatori,va rugam interveniti pt tragerea la raspundere a domnului primar si sa returneze banii la primarie ,Mult Succes

  • Stimate domnule Vasile, primarul de la Ciucea, acel „iscusit mafiot” cum il numiti dumneavoastra, este intr-adevar un om iscusit, eficient si valoros al comunei deoarece a realizat pentru aceasta ce nu au realizat altii in 10 ani(sau poate mai mult, cine le mai stie numarul).
   Bineinteles, articolul a fost realizat pentru campania electorala si are ca scop defaimarea unui om pentru care ar trebui sa avem multa recunostinta.
   Sincer, nu stiu daca locuiti in comuna Ciucea sau nu, dar ar fi mai bine sa ne vedem fiecare de gospodaria noastra.

 2. prima data intrebati si documentativa daca stirea e adevarata sau nu.
  e frumos sa se faca rau din partea altor persoane care au invidie ca si in comuna ciucea se face ceva.
  influente de partid sa duca oamenii unde vor ei…pentru urmatoarele alegeri… asa e domnule ex. primar? ca in 10 ani de zile nu ati facut nimic vizibil. si acum daca oamenii au accesat fonduri si etc. pentru ca majuritatea sunt tineret si au o viziune libera si doresc sa aduca inapoi localitatea acolo unde ii este locul!
  credeti in ceea ce vedeti nu in mass media.
  Baieti tineti-o tot asa!

 3. Doamna mihaela trif ce influente aveti cu aceasta stire? pentru ce partid sunteti implicata?

  astept raspunsul dumneavoastra

 4. Eu cred-ca aveti interes atata timp cat a-ti scris multe neadevaruri, mai ales acela cu salariile masluite oare la ce v-ati referit? A-ti cerut un punct de vedere? Ce fel de jurnalist sunteti?

  • Sa nu vorbim de interese…respect cititorii și de asta materialul are la bază un raport oficial întocmit de oameni autorizați să verifice modul în care sunt gestionați banii publici.

 5. of of, de unde e acea poza cu drumul fisurat? acea poza nu este din localitatea Vanatori. oameni buni nu mai fiti asa de rai ,primarul asta macar a facut cate ceva…dar cel din mandatele trecute ce a facut??? daa a facut multe pe hartie,dar in realitate ce a facut ? a pus geamuri termopane la scoala din Vanatori cand scoala nu mai functiona,a facut bine,nu? atunci nu s-au furat bani? etc etc etc…..sunt mandra ca pot sa merg la biserica pe un drum bun,ca pot sa merg in Calea Lata pe un drum bun,ca pot sa merg peste vale pe un drum bun care au fost facute de actualul primar.rusine,rusine sa va fie la toti … nu stiti sa apreciati un om care totusi face ceva…toti fura si fura mult mai mult

 6. in ultimii patru ani s_a facut mai mult ca in ultimii 40 de ani.fostul primar Popa nu a facut nimic pentru comuna si a facut lui magazine pe spatiul public case si coperative.a facut si el ceva bun a f…t tot ce a prins , consilieri ziariste studente, romance ,tiganci .pt asta il respect.spor la f..t in continuare .

 7. nu stiu cu ce esti tu DOTAT dar sigur nu cu creer vai de capu tau si de al celui ce te pune sa postezi dar ce se aseamana se aduna nu ai tu cum sa fi mai bun decit actualul primar RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!

 8. domnu dotat se vede de la o posta cu ce esti dotat cu multa prostie vai de capul tau si a celui ce te pune sa postezi dar ce se aseamana se aduna si tu si seful tau adica actualul primar asta stiti sa faceti cel mai bine orcum lipsa cei 7 ani de acasa RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. DOMNULE LOCALNIC-tu faci parte din clica de mafioti a domnului primar sunteti cumva consilierul lui,prost la-ti consiliat ,ce va spune dumneavoastra firma SC DRU CONSULT ,pentru linistea noastra a celor din localitatea Ciucea ne puteti spune cati bani a incasat ilegal aceasta firma,o singura data a luat 1,7 miliarde lei vechi pentru un studiu de schimbare a coloanei de apa in Ciucea,ne puteti spune ce studiu a facut aceasta firma,ne puteti spune daca sa schimbat coloana de apa din Ciucea,domnule localnic noi atata dorim sa stim cum au fost folositi banii nostri si ce lucrari sau facut,ne puteti spune domnule localnic cine este in spatelei acelei firme

 10. TOT AM VRUT SA NU INTRU IN MURDARIILE ACESTEA DAR DEJA S-A INTRECUT LIMITA NU INTELEG CUM DE UNI SINTETI ATIT DE LASI SI VA ASCUNDETI DUPA TOT FELU DE JARGOANE DAR POATE ASA TREBUIE,VREAU SA VA SPUN CA TOT CE VOI SCRIE AICI SE POATE VERIFICA DECI SA INCEPEM ;1VECEURIIN FOSTA TABARA IN CARE NU ITI POTI FACE NEVOILE DEOARECE SINT PRAF COST 700 MILIOANE LEI,2INTRAREA IN CAMINUL CULTURAL CARE ACUM ESTE DEPOZIT DE GUNOAIE COST 250 MILIOANE LEI,3STUDIU FEZABILITATE SCHIMBAT CONDUCTA APA COST 1 MILIARD SASE SUTE DE MILIOANE CONDUCTA NU SE MAI SCHIMBA BEM RUGINA IN CONTINUARE BANI PIERDUTI,4 DEFRISARI DRUM CIMITIR 465MILIOANE NU SA TAIAT NICI UN LEMN5 DRUM VINATORI ASFALT DE 4 CM COST PESTE 9 MILIARDE ARATA DEJA FOARTE RAU 6 ASFALT TURNAT IN LUNA SEPTEMBRIEIN CALEA LATA CARE ESTE DEJA CRAPAT SI ALUNECA PE O DISTANTA DE 100M 7.PASUNI ACORDATE NUMAI CELOR CE SINT DE PARTEA LUI 8 LEMNE VINDUTE NUMAI FIRMELOR DE CASA ALE LUI CETATENILOR DOAR NISTE MESTECENI. ACESTEA SINT DOAR UNELE LUCRURI DE CARE AR TREBUI SA VA FIE RUSINE CIT DESPRE DOMNUL POPA IOAN TREBUE PRECIZAT CA A LASAT PRIMARIA CU DOUA PROIECTE MARI ;ASFALAREA AMBELOR STRAZI PESTE VALE SI ASFALTAREA STRAZI DUDE- PISCOIESTI- CALEA LATA SI 19 MILIARDE LEI IN 2012 PROIECTE CARE INCA ACTUALUL PRIMAR NU A REUSIT MACAR SA LE IMPLEMENTEZE. SI CA SA NU FIU LAS CA SI CEI CE POSTATI SI NU VA DATI ADEVARATA IDENTITATE EU NU O SA FAC CA SI VOI DECI VA SPUN CA EU SINT” ALIN A LUI INDREIU DEDI”

 11. MA SCUZATI DAR AM UITAT SA VA INTREB CEVA DACA TOT SINTETI CORECTI DE CE TINETI TOATE DULAPURILE INCHISE CU CHEILE CA SA NU AIBA ACCES VICEPRIMARUL LA ELE AVETI CEVA BANI IN ELE SAU AVETI MULTE DE ASCUNS?

 12. Mi-se pare , ca acest domn ” Dotatul ” cum se prezinta , foloseste un limbaj licentios , neadecvat pe un astfel de site . Pe langa faptul ca foloseste un limbaj de mahala ,incult , mai ponegreste si numele unei persoane ( care poate nu este publica ) atacandu-l pe el ca om cat si imaginea sa . Aceste acuzatii nefondate si care nu sunt sustinute cu absolut nimic pot denigra aceasta entitate , ba chiar incalca drepturile omului si il calomniaza !!!

 13. IN CALITATEA PE CARE AM AVUT-O IN ULTIMII 4 ANI, FIIND VICEPRIMARUL COMUNEI CIUCEA, AM PUS SUFLET IN LUCRURILE FACUTE PENTRU COMUNITATE SI PENTRU OAMENI, AM LUPTAT CORECT PENTRU INTERESELE LOR SI M-AM IMPLICAT IN REZOLVAREA PROBLEMELOR CONSATENILOR MEI, DESI UNEORI AM FOST OPRIT IN A MA IMPLICA CAT AS FI VRUT IN REZOLVAREA PROBLEMELOR DE ORDIN ADMINISTRATIV-GOSPODĂRESC DIN COMUNITATE. ASA VAD EU PROFILUL UNUI ADEVARAT EDIL. PROFILUL ACESTUIA TREBUI SA FIE CREIONAT CU TRĂSĂTURI DE CARACTER PRECUM: VERTICALITATE, DECENTĂ, ECHIDISTANTA FATA DE OAMENII COMUNITĂȚII SI PROBLEMELE ACESTORA, RESPECT FATA DE ORICARE CETATEAN, JUSTEȚE SI CUVANT. CONSIDER, DE ASEMENEA, CA INTERESELE COMUNITĂȚII SUNT CELE CARE PRIMEAZA SI NICIDECUM INTERESELE PERSONALE, MESCHINE SI ASCUNSE. IN SENSUL ACESTA, SUNT BUCUROS CA AM PUTUT SA REPREZINT COMUNA CIUCEA SI LOCUITORII ACESTEIA CU DEMNITATE SI ONOARE, FARA A FI IMPLICAT IN NICIUN FEL DE AFACERI MESCHINE SI FARA A AVEA INTERESA ASCUNSE.
  VICEPRIMARUL COMUNEI CIUCEA: Petre Matis

  • Petre dragă se vede de la distanta ca furi curent rău de tot.Pot sa ți aduc dovezi că tu ai plătit cu 500 euro articolul ăsta ca să defăimati primarul pentru interesul tău electoral de 2 lei. Sa ți fie rușine ! Ești un om fără nici o valoare și ceva probleme cu mansarda sigur ai!(ăsta o știm cu toții) În sfârșit se întâmplă ceva și în Ciucea da nu datorită ție.

 14. Mafia alegerilor…In 2 cuvinte.
  care mai de care se bate pentru primaria aia .
  nu isi mai pot face manevrele in liniste…..

 15. raspuns pt UNU si UN CIUCEAN In primul rand sunteti analfabeti invatati sa scrieti romaneste.adevarul doare stiu asta.cred ca nu va doriti sa intru in detalii.

 16. Stimate domnule ALIN ( A LUI INDREIU DEDI) , ai uitat sa spui de parandaratul de la inlocuit lampile de la iluminatul public , de la foisarele si infochioscurile facute pe bani grei ( apropo foisorul de la Calea Lata are acoperisul luat de vint si semnele sunt aruncate in drum ca oamenii au arat si s-au incurcat in semnele indicatoare pe care nu scrie nimic ) ai uitat sa zici de afacerea cu parcurile de joaca pentru copii si de afacerea cu cosurile de gunoi . Toata stima ca ai postat cu numele tau nu ca altii.

 17. Asa ca sa stiti… Proiectele pentru drumuri au fost facute de catre fostul primar Ioan Popa. Iar actualul doar a luat lucrarea gata aprobata si a supus-o licitatiei care nu stim cat de corecta a fost, dar lumea nu are de unde sa stie asta..

 18. pt dotatu daca esi barbat dati adevarata identitate si vb de sansele fiecaruia daca nu eu nu vorbesc cu oameni carora le e rusine de identitatea lor

 19. Actualul primar Radu Abrudan a dat vina pe cei de la ajutorul social pentru defrisare ilegala pe Lunca Ciuceai . Saracii oameni sau ales cu dosare penale si cu amenzi . Iar primarul in loc sa le plateasaca si-a cumparat tiruri pe numele tatalui sau pensionar CFR ca sa nu le treaca in declaratia de avere. RUSINE ABRUDAN FLORIN . Cei de la ajutorul social au ramas fara bani si cu dosar penal

 20. pt ROMANIA mesajul tau chiar m -a facut sa rad.esti si tu printre ele??? ascultati eu o sa ma opresc aici dintr -un singur motiv . Daca am calomniat pe cineva imi cer scuze .Sa traiti bine !:)))))

 21. de ce fabricati articole inainte de alegeri de ce va deranjeaza adevarul pt toate afirmatiile mele am probe chiar vreti sa va fac de rusine chiar vreti sa scriu tot ce stiu. orice ati face nu aveti cum sa castigati stiti de ce ? pt ca in 10 ani nu ati facut nimic pt Ciucea sa va fie rusine ca mai aveti tupeul sa candidati.Nu mai puteti cumpara oamenii cu o cafea .Nu ati facut nimic pt Ciucea ba da sa nu mint ati canalizat o singura strada asta da bataie de joc.

 22. Buna ziua,

  Doamna, Mihaela Trif daca datele din material se reflecta si in Raportul Curtii de Conturi de ce nu ati scris si un material despre restul comunelor din Judet care au nereguli mai mari????
  Cate „prajituri” ati primit de la ex. primarul POPA IOAN si de la senatorul CORDOS ALEXANDRU????

 23. Acuzații peste acuzații , jigniri peste jigniri ! Pentru ce ? Ca să vă faceți campanie ? Domnule vice primar , Alin Brudaşcă, dacă aveți să i reproşați ceva domnului primar , spuneți-i în față , lucrați în primărie , vă intâlniți zi de zi. Nu aveți curaj sau care este problema ? Normal că este mai uşor pentru dumneavoastră să-l acuzați aici pe domnul primar , in spațiul virtual , dar țin să vă reamintesc că nu doar localnicii citesc aceste articol , ci oameni din lumea intreagă ! Vreți să spuneți ca dumneavoastră sau domnul Alin nu ați făcut nici un lucru meschin ? Ia mai gândiți-vă , sau cel puțin domnul Alin , dar desigur niciodată nu ne uităm in ograda noastră ci doar la vecinul , pentru ca este mai interesant ! Chiar dacă o fi sau nu adevărate spusele dumnevoastră despre domnul primar , gândiți-vă ce a făcut fostul primar in 10 ani , nu in 4 !! Enumerați-mi vă rog numeroasele proiecte realizate de către dânsul pentru comuna noastră ! Aşa că vă rog , dacă doriți să candidați pentru funcția de primar , faceți-o printr-un mod corect , respectabil , nu „atacându-vă” adversarii , ci discutând cu oamenii ! Opriți-vă cu minciunile „dacă eu voi fi primar , voi face câte şi mai câte pentru comună…” ! AŞTEPTĂM FAPTE , NU VORBE , NU MITĂ PENTRU UN AMĂRÂT DE VOT , DEŞI ŞTIȚI BINE CĂ ESTE INTERZIS ! În loc să vorbiți despre numeroasele neadevăruri din acest articol , ați inceput să vă atacați între voi ! Aşa am ajuns noi , oameni buni ? Aşa de uniți sunt ciucenii ? Ei bine dacă da.. pentru prima dată îmi e ruşine ca fac parte din această localitate datorită „unității si susținerii reciproce” ! Ați dorit sa ne defăimați comuna , atât prin vorbele spuse cât şi greşelile majore de ortografie care nu ar trebui sa existe pentru ca aveti funcții importante ( învățați să scrieți corect , apoi contraziceți-va şi acuzați-vă) , ați reuşit ! Îmi este ruşine si vouă ar trebui să vă fie ! O să consider că am vorbit în numele majorității oamenilor comunei . Nu atac pe nimeni , nu susțin pe nimeni , doar îm i exprim părerea despre comentariile voastre !

  • Cred ca domnu Alin Brudasca e unu din putini care au tupeu necesar sa îi spună in fata (chiar o face) adevarul asa zisului primar (in scurt timp fost) . Noi cei din vânători .. l-am facut primar ,noi il schimbam . Asa ca ….oameni fara caracter ..nu au ce cauta la conducerea unei primarii . Este o vorbă din bătrâni. ..unde nu este foc ..nici fum nu iese!

   • nu cumva tie ti-a promis fostul primar un teren ca sa-ti faci casa daca il ponegresti pe actualul primar.vezi-ti de tonomatul tau .Dl popa ar trebui sa candideze pt primaria Negreni are mai multe sanse .

  • Felicitările mele!!! Bine țintit! !! Ar fi păcat ca Ciucea sa fie condusă de o mână de proști incapabili gen Alin și Petre.Niște Chibiți

 24. Ciucea comuna in care unii consilieri voteaza impotriva realizarii unor proiecte .Rusine sa va fie .Vreti sa aveti o comuna frumoasa dar votati la comanda fostului primar.Peste o luna se va vedea daca in Ciucea sunt oameni sau turme de oi.

 25. Pentru ,, DOTATUl” cred ca def apt esti un fel de Sumudica p—la mica ,daca ai fi barbat nu te-ai ascunde sub anonimat . Primaria nu a condus-o Primarul , a conduso parintii acestuia adica Nelu Siciului peste tot la lucrari era prezent paraca Nelu Siciului era diriginte de santier , Bineintes ca nici Florica Siciului nu sa lasat mai prejos cind sa lucrat pe Dude unde in acte sunt trecute Sute de metri cubi de defrisari . Ce sa defrisat rachitele de la DELEA si de la Nelu Mocii ??. Ce a realizat SICIU intr-o viata sta in casa facuta de parinti si el si fiulu lui primar . Ce fel de gospodari sunt ?Ca doua generatii au reusit sa intretina o casa facuta de Bunici . Gospodarul satului care nu taie un lemn in curte .

 26. pt ANONIM esti foarte prost informat in primul rind nu lucrez in primarie in al doilea rind credema ca iam spus toate cele postate si chiar mai multe in fata domnului primar daca cumva nu este mindru de ce a facuteste problema lui nu a mea cit despre mine daca vrei sa spui ca eu am furat ceva ar trebui sa spui ce si de unde dar ca sa fi credibil ar trebui sa -ti spui si identitatea unul care este anonim se ascunde tocmai pt ca tot ce spune minte m-as bucura tare mult ca toti cei ce postati sa va dati identitatea cum am facuto eu si sa va asumati cea ce scrieti altfel nu valoreaza nimic vorbele voastre cit despre vorbitul in numele majoritati laso mai moale caci nu cred ca are nevoie de avocat mai ales un anonim ca tine

 27. pt ANONIM a si era sa uit daca ti-e asa rusineca faci parte din aceasta localitate mutate in alta ca se poarta inainte de alegeri si consilierul primarului mai are vreo trei luati in spatiu ca sa poata vota

 28. oameni buni aveti decenta si curajul sa va scrieti numele vostru adevarat,pana acuma singurii care au avut curajul sa si treaca identitatea a fost domnul Brudasca Alin si domnul viceprimar,pe urma au aparut comentarii false in numele viceprimarului trecandul viceprimar doar pe acte,in acele locuri nu sunt postarile sale .acesta a facut un singur comentariu unde sia trecut identitatea adevarata,aveti curajul si spunetiva parea si faceti publice datele pe care le cunoASTETI,iar edilul sef trebuie sa iasa public si sa spuna ce este adevarat si ce este fals.noi locuitorii din Ciucea ii cunoastem foarte bine si pe fostul primar si pe actualul primar si eu personal in cunostinta de cauza pot sa spuna ca amandoi au furat din primarie mii poate sute de mii de euro,ii reamintim domnului Popa Ioan ca este singurul primar din judet care facut canalizarea doar pentru un sfert din sat si culmea acea portiune a cuprins si casa lui,era normal sa fie asa dar nu este normal ca statia de canalizare sa o faca spre Vanatori iar rezidurile menajere sa curga in sus,poate in mintea lui aia bolnava ceva curge in sus,sau poate a fost inbatat de iubitele din primarie care zilnic erau calare pe el,sau poate a intervenit altceva,sau poate va iesii public si ne va spune cum a reusit acea grozavie de canalizare si cati bani a luat el de la firma care a facut lucrarea,nu a fost corect ca pe timpul mandatului sau domnul Ioan Popa sa incredinteze diferite lucrari direct si sa ia comision ilegal din fiecare lucrare poate domnul fost primar ne va spune cati bani a cheltuit in anul 2011 cand a fost la Mare la Constanta cu familia si cu contabila de la primarie si pe la Manastirile din Moldova si toate cheltuielile private avute atunci atat el si si familia contabilei lea decontat cu banii de la Primarie,noi nu mai dorim asa ceva de ce pe bani nostri a prostilor sa se lafaie ei chiaburimea,Domnule Ioan Popa poate in aceste zile veti castiga electorat daca veti fi sincer si ne veti spune noua prostimii cam ne spuneti dumneavoastra cati bani ati luat de la familia Piscoi din Ciucea inainte sa o angajati pe doamna Rodica Piscoi la primarie,cati bani ati luat ulterior de iati lasat pe acesti gunoieri sa ne fure bunurile comunei au averi importante toate facute sub protectia dumneavoastra ,si facute din furat,poate ne spuneti de ce pe timpul dumneavaostra acestia nu plateau impozitele la primarie aducand prejudiciu insemnat primariei ,domnule actual primar sunteti un om respectabil in comuna va stie toata lumea dar putina lume stie de afacerile dumneavoastra ,poate veti castiga electorat iesind public sa ne spuneti de unde ati avut bani ca in timpul mandatului dumnneavoastra sa va cumparati apartament in Cluj,sa va cumparati doua tiruri cu care face afaceri dubioase sub protectia politie locale sub protectia politiei Huedin ,poate iesiti public si spuneti de ce ati platit miliarde de lei la doua firme de consultanta pentru lucrari care nu sau mai facut niciodata,cati bani de acolo vau revenit dumneavoastra ,sinceritatea este un lucru mare pe moment pierzi ca nu le faci excrocilor mersul dar vei castiga increderea oamenilor corecti si cinstiti,eu ca un localnic bun nu va pot vota nici pe tine Abrudan radu nici pe Ioan Popa sunteti doua persoane care ati sprijinit hotii si ticalosii ,noi vrem altceva nu mai vrem hoti si ticalosi sa ne conduca ,daca ramaneti dumneavoastra ne furati incontinuare banii nostri daca vine fostul ne fura si el si face din primarie bordel,aveti decenta si lasatine,ati fost istorie ,neati inselat asteptarile si ne ati dezamagit total.Domnule actual primar spunetine si noua cine se afla in spatele celor doua firme SC DRUCONSULT SI EURODRUM carora leati dat bani publici fara sa faca vreo lucrare,de ce nu ati dat banii din salarul dumneavoastra ,va promit ca voi revenii cu multe detalii daca nu o veti face dumneavoastra ,si va voi prezenta toate dedesupturile acesttor inginerii de furat bani.Oameni buni aveti curajul si prezentati aceste date DNA pentru a face curatenie totala.

 29. pt ADI sper ca dupa alegri sa faca parte din consiliul local cit mai multi oameni cu caracter care sa nu fie manipulati de nimeni nici de contracte de concesiune pt pasuni nici de frica ca daca spune ceva contra primarului familia lui isi pierde locurile de munca viitori consilieri trebuie sa fie obiectivi sa aiba coloana vertebrala si cel mai important sa fie cu si pt interesele cetatenilor comunei pt ca un consiliu local competent aduce dupa sine si o administratie mai buna deci cind veti merge la vot analizati bine si cine se afla pe lista de consilieri si ce interese au si votati cu cine credeti ca va reprezinta si v-a reprezentat interesele .Eu o sa ma opresc aici cu comentariile aproape toti sau chiar toti ma cunoasteti va astept intrebarile o sa fiu aceasta luna pe strazile comunei o sa ma intilnesc cu fiecare si o sa va raspund tuturor la intrebari Dumnezeu sa va ajute si sa va dea gindul cel bun

 30. PT ADI nu comva tie ti-a promis fostul primar un teren ca sa-ti faci casa daca il ponegresti pe actualul primar.vezi-ti de tonomatul tau .Dl popa ar trebui sa candideze pt primaria Negreni il sustinem toti.

 31. Proiectul de la drumul de peste vale a fost preluat de actualul primar! Si fostul primar ce a făcut?? Stație de epurare pe deal sa tragi rahatul cu pompele??? De ce s-a făcut prima data canalizarea doar in zona fostului primar?? De ce nu s-a făcut in zona institutiilor(școala, primărie,dispensar)?? Eu zic sa vedem adevarata valoare a oamenilor nu sa aruncam in x si y cu jigniri si afirmații mincinoase

 32. domnul Adi va rog sa vorbiti doar in numele dumneavoastra,nu si a celor din Vanatori,noi am vazut ce s-a facut in patru ani si ce nu in 10 ani.drumul din vanatori nu are 2 benzi,dar va intrebati daca se putea face doua benzi? lasati ca era mai bine cand se mergea prin gropi si de fiecare data cand ploua era un calvar sa mergi pe acel drum.

 33. domnule Dotatu nimeni nu-i ponegreste pe acesti doi domni deosebiti pentru buzunarul lor, sunt intrebari legitime deoarece noi i-am ales,sunt platiti din banul nostru al tuturor,banii pe care ei iau dat la diferite firme pentru lucrari care nu sau facut sunt banii nostri ai tuturor,in comuna noastra mica ce se putea face cu 3 miliarde lei vechi care au fost dati in ultimii doi ani pentru consultanta,la ce s-a facut consultanta la nimic acei bani au fost dati ilegal pentru ca o parte sa se intoarca in buzunarele domnilor edili sefi,pentru al proteja pe actualul edil sef dumneavoastra cati bani negri ati primit sau bateti din gura dejaba,ori sunteti purtatorul lui de vorbe lasatil pe domnul edil sef sa ne spuna si noua ce a facut cu atatia bani,il rugam frumos sa iasa in fata noastra a alegatorilor si sa ne spuna in acesti 4 ani cate proiecte a promovat si cate a realizat si cati bani a luat de la Druconsult si de la firna Eurodrum carora lea dat multi bani pentru lucrari care nu sau facut,deci domnule purtator de vorbe iesiti dumneavoastra si spuneti electoratului despre aceste date care au aparut in spatiul public,si atunci lucrurile se vor rezolva,dar daca nu o faceti inseamna ca sunteti partasi la aceste presupuse fapte de coruptie,si nu uitati ca Primaria este o intitutie publica tinuta din banii cetatenilor iar cei care lucreaza acolo trebuie sa dea socoteala pentru ce au facut sau poate nu au facut.Mult succes tuturor.

 34. eu nu protejez pe nimeni nu am sefi si nu sunt sclav.si nu cer nimanui sa _mi dea explicatii.Mi se rupe.IN ULTIMII 4 ANI s_ a facut mai mult ca in ultimii 40.Atat stiu.Viata buna va doresc.

 35. Toti suntem nevinovati pana la o decizie judecatoreasca definitiva.Si fostul primar si actualul primar sunt persoane fara cazier .

  • observator ..adevarul doare de ce va este ciuda ,nu eu mi am f..t angajatele din magazin si unele din primarie.taceti din gura macar.intreab-o pe mama ta si o sa-ti confirme.nonorocitilor

  • observator ..adevarul doare de ce va este ciuda ,nu eu mi am f..t angajatele din magazin si unele din primarie.taceti din gura macar.intreab-o pe mama ta si o sa-ti confirme.nonorocitilor

  • observator ..adevarul doare de ce va este ciuda ,nu eu mi am f..t angajatele din magazin si unele din primarie.taceti din gura macar.intreab-o pe mama ta si o sa-ti confirme.nonorocitilor

  • observator ..adevarul doare de ce va este ciuda ,nu eu mi am f..t angajatele din magazin si unele din primarie.taceti din gura macar.intreab-o pe mama ta si o sa-ti confirme.nonorocitilor

 36. observator ..adevarul doare de ce va este ciuda ,nu eu mi am f..t angajatele din magazin si unele din primarie.taceti din gura macar.intreab-o pe mama ta si o sa-ti confirme.nonorocitilor

 37. observator ..adevarul doare de ce va este ciuda ,nu eu mi am f..t angajatele din magazin si unele din primarie.taceti din gura macar.intreab-o pe mama ta si o sa-ti confirme.nonorocitilor

 38. observator ..adevarul doare de ce va este ciuda ,nu eu mi am f..t angajatele din magazin si unele din primarie.taceti din gura macar.intreab-o pe mama ta si o sa-ti confirme.nonorocitilor nonorocitilior

 39. D-le dotat(frustat) nu inteleg ce va deranjeaza atat de mult:neregulile din primarie pe bani nostri(este un act oficial)sau virilitatea ex primarului?In urma cu 4 ani tot la fel ne-ati spus.Sunteti la putere ce va impedica?Neputinta sau incompetenta?Opriti-va.Ajunge cu publicitatea va faceti rau.Din pacate incepe si tabara fostului sa fie mai vocala cu fapte concrete si nu e bine.Este adevarat ca a lasat bani si proiecte?Ce proecte a-ti facut dvs de la a…z fara contributia fostului.Atata lauda si minciuna nu a fost in Ciucea niciodata.De data aceasta prefer sa votez virilitatea decat minciuna.

 40. @observator : ce va îndeamnă sa mai votați cu fostul primar având in vedere ca timp de 12 ani comuna noastră a stagnat?? Nicio schimbare Inafara de stația de epurare din vârful dealului???sa ajungă iar primar sa mai poată face un magazin?? Oricum oamenii văd schimbările ce s-au făcut in comuna si asta va doare cel mai tare ca vedeți ca șansele ca ex sa redevină primar sunt infime..

 41. Daca n-am gindi bine ,cind ati trait m-ai bine acum in mandatul acesta sau in ani tecuti ,
  cit va lasat primarul de acum sa traiti si cit va last Domnul ionel(viitor primar) sa traiti .S-au facut lucruri doar pt. animti oameni,altora nimica doar Iromisiuni .Am sa va spun un adevar pur si curat … ADEVARUL VA INVINGE NU MINCIUNA…..si indiferent cit se vor lupta alti tot ce va voi Dumnezeu se va intimpla ,as ca stati linistit

 42. Dragi consateni, atuurile care il caracterizeaza pe ex. primarul Popa Ioan sunt CURVITU’, HOTIA SI MINCIUNA de unde denota faptul ca este un om de joasa speta, un om fara scrupule care a furat timp de 10 ani sute de mii de euro de pe comuna noastra iubita Ciucea. Canalizarea proiect de peste 700.000 de euro dintre care 300.000 de euro i-au revenit dansului, singura si ultima din Romania realizata invers cursului apei care in momentul de fata nu este functionala in proportie de 50%. Concedii la mare de peste 150 milioane lei vechi anual si excursii cu fiul in Franta de 280 milioane lei vechi. Drumul de pe deal catre „Belte” de 700 milioane lei vechi, unde nu s-au investit nici macar 40 de milioane si multe alte „realizari” timp de 10 ani!!! Sunt si eu curios la fel ca si multi locuitori ai acestei Comune de „asa zisele proiecte” a lui Popa Ioan de ce nu le-a realizat timp de 10 ani ca si exemplu fiind Comunele vecine care ne-au luat-o inainte???? Incopetenta, nepasarea si interesele personale isi spun cuvantul. Pentru Comuna noastra s-ar putea face mult mai multe proiecte inovatoare la care Popa Ioan nici in cele mai indepartate vise a lui nu s-ar gandi, deoarece este un om depasit!!!
  O zi buna!

 43. D-lor postaci de ce vreti sa distrageti atentia cu informatii denaturate?Este un raport al Curtii de conturi in urma controlului efectuat la primaria Ciucea.Cine este primar?D-le Abrudan asuma-ti faptele.,sau este de vina fostul si pentru asta?Esti de 8 ani in primarie ce fonduri ai adus adevar nu minciuna si laude?Care a fost prima dvs achizitie dupa ce a-ti ajuns primar?Va spun eu.O masina JEEP rulata,pe care cate sute de milioane a-ti dat?Dar reparatiile ulterioare la ea cat au costat?De ce nu a-ti putut umbla cu solenta?A stricat-o tatal tau cand a sofat?Masina este a noastra a contribuabililor nu masina dvs.personala.Cate persoane au acces la ea?Dvs sunte-ti in slujba noastra si nu invers.Lasa-ti ingamfarea ,minciuna.si amenintarile 3 ani nu ne-ti cunoscut pe strada,la ocazie etc.acum a-ti coborat la noi pamanteni?Bafta dupa adevar!

 44. pt dotatu, dotatu% si toti cei care va credeti mai valorosi va spun ca d -zeu nu a lucrat mai mult pe voi ca si pe altii iar despre echipa psd Ciucea lasati oameni sa vorbeasca mai bine v-ati uita la echipa voastra echipa pnl Ciucea care este formata din oameni care au furat toate padurile din Vinatori oameni carora le intra sute de milioane si chiar miliarde de lei de la apia de pe pasunile concesionate de la primarie oameni usor manipulabili care daca nu voteaza cum vrea primaru sint dati afara din servici.A si era sa uit oameni care vin la sfirsit de saptamina iau bani din cutia milei de la biserica si se imbata ca porci.In concluzie lasati oameni sa vorbeasca si sa decida nu voi care aveti mari bube in cap.

 45. Băi, nu vă e rușine să vă certați voi oamenii din aceeași comuna? Ați vazut ce facut fiecare primar pana acum. Sunteți mulțumiți? Cât timp voi nu o sa fiți uniți, toți o să vă fure deoarece voi le permiteți! Nici unul dintre actualii candidați nu ar avea ce căuta in primărie sau la orice altă funcție de conducere. E nevoie de oameni dotați (mintal), cu simțul răspunderii, respect și care să vrea într-adevăr să facă ceva bun pentru comună, nu pentru propriile interese. Alegeți inteligent, dovediți ca voi sunteți într-adevăr dotați mintal si nu sunt doar laude lăsate pe site-ul unui ziar. Votați pentru binele vostru! Gândiți situația de 10 ori înainte de a vota! Alegeți pe cineva care să vă ajute! Doar uniți puteți reuși să faceți un bine comunei, deoarece voi trebuei sa fiți adevărații conducători și nu trebuie să vă lăsați călcați în picioare! Păcat de comuna asta frumoasă… E o cumună cu potențial pentru implementarea unor afaceri, chiar și cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, doar că oamenii nu sunt informați sau nu sunt informați corect despre aceste fonduri.. păcat…

 46. Actualul primar Abrudan Radu a demonstrat ca se poate face ceva si la noi in comuna.Fostul primar Popa Ioan a aratat in 10 ani tot ce a putut adica nimic. Sloganul dl Popa este Prostimea Voteaza.Hei gata cu prosteala in Ciucea sunt oameni destepti si muncitori.

 47. nu inteleg de ce vrea dl popa sa fie primar si cine o sa il voteze.sa doarma inca 4 ani in primarie.nu inteleg de ce merge din casa in casa cerand votul.daca era bun primar facea ceva in 10 ani.faptele vorbesc.
  0
  |
  |
  | |
  ••••••••》

 48. macar fostul primar are trecere la femei , RADU ABRUDAN mic si gras la ce are trecere , el e sluga la MARCU

 49. Radu Abrudan foloseste jeepul cumparat pe banii comunitatii de parca ar fi masina cumparata de pensionarul CFR Nelu Siciului , Nimeni in afara de el nu are voie sa stea la volan , Este o vorba ”” BA E MASINA LUI MATA ””

 50. Ma iubeste femeile
  Si e moarte dupa mine…
  Toata ziua imi sade pe cap,
  Nu stiu ce sa fac ca sa scap.

  Doamne, toate ma cer, toate ma vrea,
  Zice ca le place distinctia mea

 51. El incearca daca ele sunt proaste nu_i vina lui.Toti incearca sa ,,cucereasca„ .Dihorul nu mananca gaini unde si _a facut cuibul.Asta nu a inteles el.Multe nu au acceptat si au ras de el.

 52. De ce nu le dati numele daca stiti atitea , unele care s-au angajat in mandatul domnului POPA si pe care domnul Popa le-a ajutat , caci nu aveau servici ,dupa ce a cistigat primaria inginerul silvic Abrudan Radu Florin care nu stie care e stejar si care paltin , sau intors la 180 de grade si acum il pupa in cur de actualul primar . uitind cine le-au facut „ DOAMNE IN PRIMARIE „ cu servici la stat si de stat . Acum sunt de parte actualului primar dar oare daca va reveni primar POPA IOAN ., ce vor face , Au puterea sa se uite in ochii cui le-a angajat ? Va spun eu au ca sunt niste ,,,,,,,,,,,, cum le-u numit DOTATUL . Nu cred ca DOAMNELE se vor intoarece la coada Vacii la ajutorul social de unde au venit sau in Surduca la taiat de lemne.

 53. Directorul scolii din ciucea Rosca impreuna cu fostul primar Popa au comis o infractiune.Mita electorala Puscaria va mananca iar incercati sa cumparati voturi cu un biscuite Rusine Rusine Rusine nenorocitilor cat timp credeti ca mai puteti cumpara voturi Ciuceni Treziti-va!!!!!!!!!! un prost incearca sa-si bata joc de voi.Sa va cumpere votul cu un pachet ca sa poata dormi in primarie pe banii statului .

 54. cine va mai crede? eu ma simt umilita daca primesc un pachet inainte cu doua saptamani de votare..vrei votul meu demonstreaza ca il meriti nu incerca sa-mi cumperi votul .,nu sunt prostituata sa ma poti cumpara.aici ii vorba de demnitate .daca incerci sa-mi cumperi votul primesti un scuipat in fata. Ce fel de oameni sunt cei care incearca sa cumpere voturi cu pachete? .Am o veste pt voi,suntem in 2016 comuna Ciucea oameni destepti ,muncitori ,demni care nu pot fi cumparati.Ghinionul vostru.Iar voi incercand sa cumparati votul cu un pachet ati demonstrat cine sunteti cu adevarat si cat de mult ne respecati.Chiar ne credeti prosti pe toti.CHIAR CREDETI CA PUTETI SA NE CUMPARATI?VA INSELATI AMARNIC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here