În 2024, comuna Florești va înregistra un buget-record de aproximativ 220 milioane de lei, consolidându-și poziția de cea mai mare comună din țară. De remarcat faptul că peste jumătate din această sumă uriașă va fi direcționată către proiecte de dezvoltare. Comparativ cu bugetul din 2023, care a stabilit un precedent istoric la 154 milioane de lei, bugetul actual reflectă o creștere semnificativă de 42%.

Este vorba, totodată, de o creștere de 128% față de bugetul pe anul 2020, când primarul Bogdan Pivariu și-a început mandatul.

Din totalul bugetului, 58% – circa 126 milioane de lei – merg pe secțiunea de dezvoltare și 42% pe funcționare. În ceea ce privește alocările pentru funcționare, acestea sunt cu aproape 50 de milioane de lei mai mari decât în anul precedent – 78 mil. lei. Totodată, ponderea din buget a fondurilor europene s-a dublat față de anul trecut.

„Un buget istoric! Este cel mai mare buget din istoria Floreștiului! A crescut 128% față de cel din 2020, adică de la preluarea mandatului. Față de cel de anul trecut, bugetul a crescut cu 42%. Este vorba de un buget de aproximativ 220 milioane de lei, din care 58% merg spre secțiunea de dezvoltare”, a declarat primarul Bogdan Pivariu, pentru monitorulcj.ro.

Creșterea bugetului se explică prin creșterea locurilor de muncă din comună, dar și prin eforturile administrației locale de a crește nivelul de colectare a taxelor, atât în cazul persoanelor fizice, cât și a persoanelor juridice.


Proiectul de buget al comunei Florești a fost publicat luni, 15 ianuarie 2024, în consultare publică pe site-ul Primăriei, în conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finanţele publice locale.

Etapa consultării publice are loc în perioada 15 ianuarie – 30 ianuarie 2024, ora 16.00. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observaţiile, punctele de vedere la adresa de email: raluca.doja@floresticluj.ro sau pot înregistra adrese scrise la Primăria Comunei Floreşti, str. Avram Iancu nr. 170, în atenţia Direcţiei Economice.

Comuna Florești este parte a marilor proiecte de infrastructură rutieră și sanitară din regiune. Astfel, potrivit ultimilor modificări anunțate la finalul anului trecut, primele lucrări la metroul din Cluj-Napoca vor începe din Florești. De asemenea, Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi realizat pe teritoriul comunei, iar accesele la viitorul spital vor fi implementate și prin intermediul centurii ocolitoare.

În plus, deschiderea de noi unități de învățământ în comună, precum și realizarea campusului integrat pentru învățământ dual în Florești vor avea impact atât în ceea ce privește dezvoltarea și educația, dar vor fi resimțite și de șoferi, prin diminuarea valorilor de trafic.

Citește și: Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca, obligat de instanță să strămute peste 500 de morminte din Cimitirul Mănăștur 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.