oameni la concert

În Marea Britanie se pare că pandemia de coronavirus nu a ridicat semne de exclamare; autoritățile nu au interzis, până acum, evenimentele cu mii de participanți. Chinezii sunt șocați de comoditatea cu care este tratat subiectul pandemiei.

Despre ce concerte este vorba

Trupa britanică Stereophonics a susținut, pe 14 martie (sambata), un concert, in Manchester, la care au participat zeci de mii de oameni. Formația chiar a publicat o poză pe contul oficial de Facebook de la show.

Anterior, britanicii au avut concerte pe 12 martie la Glasgow, pe 6 martie în Londra, iar pe 3 martie in Bournemouth, Anglia.

Un video cu un concert susținut la Cardiff, tot în weekend, a stârnit revoltă în mediul online.

„Marea Britanie va ajunge din urmă Italia în cel mai scurt timp” sau „Să nu cereți ajutorul Chinei atunci când lucrurile încep să se înrăutățească. V-ați băgat singuri în această mizerie” – au fost doar câteva dintre comentariile de pe rețelele sociale și relatate de South China Morning Post.

Conform presei, inclusiv parte din fani sunt nemulțumiți: „Îi iubesc pe cei de la Stereophonics, dar sunt pur si simplu iresponsabili” sau „Țările astea progresiste și convingerile lor că nu pot fi afectate de criză”.

Explicația trupei

Cei de la Stereophonics au transmis însă că ei nu au încălcat nicio regulă sau interdicție impusă de guvernul britanic.

„Alături de restul țării, am urmărit joi seara (12 martie – n.red.) măsurile și sfaturile anunțate de premier (Boris Johnson – n.red.) privind pandemia de coronavirus. Poziția guvernului Regatului Unit a fost că, în această fază, nu este nevoie de interzicerea adunărilor publice mari.

Luând în considerare aceste aspecte, am susținut și ultimele trei concerte din turneul nostru vineri, sâmbătă și duminică, așa cum au avut loc și alte evenimente din industria de entertainment”, a precizat trupa pentru revista britanică NME.

Explicația autorităților- imunitatea de grup

Sfatul oficial al guvernului britanic pentru cetățenii săi a fost să-și păstreze calmul și să își continue viața de zi cu zi în mod normal, conform presei.

Școlile, restaurantele, teatrele, cluburile au rămas deschise. Presa transmite că numai persoanele de peste 70 de ani și cei cu simptome asemănătoare gripei au fost sfătuiți să rămână în case.

Răspunsul relaxat al britanicilor la pandemie a fost determinat de o teorie controversată susținută de oamenii de știință ai guvernului britanic: imunitatea de grup sau imunitatea colectivă, adică atunci când suficient de mulți oameni vor fi infectați cu noul coronavirus, anticorpii dezvoltați vor face ca virusul să dispară.

Ulterior, prim-ministrul Boris Johnson a fost de părere că ar trebui luate câteva măsuri astfel încât, ieri, 17 martie, a anunțat renunțarea la această teorie, potrivit Foreign Policy.

Concerte online

Artiști populari susțin concerte online, de pe conturile lor oficiale. Este cazul lui Chris Martin, solistul formației Coldplay, care pe 16 martie a cântat jumătate de oră, din propria casă, spre deliciul fanilor, scrie presa.

La fel a procedat și John Legend, care a susținut un concert live pe contul său de Facebook.

Până acum, în Marea Britanie au fost confirmate aproape 2.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar numărul deceselor a trecut de 70.

sursă- http://www.ziare.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here