Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că un eveniment precum cel din Polonia, unde o rachetă a ucis doi oameni într-o localitate de lângă frontiera cu Ucraina, este foarte greu de previzionat şi că „nu putem să spunem că nu se poate întâmpla” şi în România un astfel de incident.

„România este o ţară sigură. Sigur, nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia, este foarte greu de previzionat, este foarte greu de anticipat un astfel de eveniment. Nu vreau să vă spun acum că suntem în măsură să dispunem de mijloace tehnice să prevenim orice astfel de situaţie. Este imposibil”, a declarat premierul, citat de Agerpres.

Întrebat dacă se vor lua măsuri de securitate suplimentare în judeţele de la frontiera cu Ucraina, premierul a răspuns că „probabil” acest lucru este analizat de Ministerul Apărării Naţionale.

„În acest moment este o situaţie care încă are un efect emoţional şi este normal să fie aşa pentru că au murit oameni. Este o problemă care ţine efectiv de măsurile care se iau la nivelul Ministerului Apărări Naţionale şi nu aş vrea să anticipez măsurile care sunt probabil în analiză, iar partea aceasta de siguranţă eu pot să vă spun că, aşa cum de fiecare dată am avut posibilitatea, şi acum susţin că prin tot ceea ce facem la nivelul Guvernului împreună cu aliaţii nu facem altceva decât să luăm toate măsurile astfel încât să nu avem astfel de evenimente.”, a declarat premierul Ciucă.

Citește și: Tribunalul Cluj a pus ieri cruce afacerii Clujana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here