Administrația locală clujeană a anunțat că anul viitor va organiza un concurs de idei pentru PUZ-ul (planul urbanistic zonal, n.red.) prin care se va dezvolta un viitor cartier al Clujului, zona Sopor, care se va întinde pe aproape 250 de hectare.

Primăria Cluj Napoca a stabilit cuantumul premiilor pentru acest concurs de soluții la 2.990.000 de lei (circa 650.000 de euro). Premiul 1 va fi reprezentat de contractul de proiectare și va fi de de 2,9 milioan lei. Premiul II va fi 120.000 lei, iar premiul III de 70.000 lei. Consilierii locali vor discuta un proiect de hotărâre în acest sens la ședința ordinară din 19 decembrie.

Concursul de soluții va fi lansat în 2019, în același parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România – Filiala Transilvani (OAR-T) pe care deja Primăria l-a avut și în cazul celorlalte concursuri deja organizate (Turnul Pompierilor, Masterlanul pentru Someș, Parcul Feroviarilor sau pietonalizarea străzii Kogălniceanu.

Tema și organizarea vor fi în sarcina OAR-T, iar Primăria va negocia și semna contractul de proiectare cu primul clasat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here