Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, împreună cu primarul oraşului Huedin, au avut ieri o întâlnire cu reprezentanţii S.C. TRANSGAZ S.A., ai Direcţiei Agricole şi ai proiectantului pentru a stabili traseul conductei care va racorda zona oraşului Huedin la reţeaua de gaz metan.
În urma întâlnirii s-a stabilit că aceasta va trece prin localităţile Căpuş, Izvorul Crişului, Poieni, Sâncraiu, Ciucea şi Negreni, până la limita cu judeţul Bihor. Conform celor stabilite, conducta va fi îngropată şi va traversa drumul naţional Cluj-Napoca – Oradea, drumuri judeţene, drumuri comunale, calea ferată Cluj – Oradea, ape curgătoare, pe o lungime totală de aproximativ 87 de kilometri.
S-a mai stabilit, din raţiuni de siguranţă, ca această conductă să nu fie montată pe infrastructura podurilor.
„Acestă lucrare a fost prinsă în planul de investiţii pe anul în curs, în cadrul proiectului general de sprijinire a zonei montane a judeţului nostru. Lucrările vor demara în cursul acestui an, urmând să aducem gazul metan până la marginea localităţilor din această zonă. În această perioadă, localităţile respective, în conformitate cu prevederile legale, vor avea timp pentru parcurgerea procedurilor în vederea stabilirii societăţii care va opera furnizarea gazului în interiorul localităţilor”, consideră Tişe. (A.F)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here