Ministrul turc de Interne Suleyman Soylu a acuzat vineri Statele Unite că conduc Europa și a cerut Washingtonului să se abțină de la încercarea de a agita țara.

„Fiecare ambasador al SUA se întreabă cum poate dăuna Turciei. A fost una dintre cele mai mari nenorociri ale Turciei de ani de zile. Ei adună alți ambasadori și încearcă să le dea sfaturi. Ei fac același lucru în Europa ca și ambasadele SUA conduc Europa”, a declarat ministrul.

„S-au gândit cum ar putea proiecta asta în Turcia, dar există o persoană care le-a stricat jocul, și acesta este [președintele] Recep Tayyip Erdogan. Iată, îi spun ambasadorului SUA că îi cunosc pe jurnaliştii cu care lucrează. Ține-ți mâinile murdare departe de Turcia. Știu sigur ce pași ai făcut și cum intenționezi să răscolești Turcia”, a adăugat Soylu.

Vineri, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a acuzat o serie de națiuni occidentale care și-au închis consulatele din țară din motive de securitate că nu și-au respectat obligațiile aliate.

1 COMENTARIU

  1. N-o cantat de 3 ori cocosu’ si Uncle Sam le-a aratat bota. Pardon, arma geo. Si ca sa nu fie vreo indoiala, sa nu zica „specialistii” ca-i de la Allah, le-o tras-o de doua ori. Asa numa’ ca sa nu fie vreun dubiu. Si ca sa nu ridicam in slavi capacitatea lu’ Unchiesu’ sa amintim si de cele 2 mari valuri de frig din State. Seamana cu arma meteo chinezeasca sau ruseasca. Cert e ca galbejitii verificau „efectele” armei cu balonul meteo(spionaj).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here