Fostul prefect al Iaşiului, liberalul Dragomir Tomaşeschi, a anunţat, duminică, faptul că a reclamat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie nereguli în ceea ce priveşte statutul de membru PNL al senatoarei Iulia Scântei.

El a prezentat o adresă semnată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă judecătoria Iaşi în care se menţionează că, în urma sesizării făcute, Poliţia Municipiului Iaşi a demarat cercetările pe numele fostului preşedinte PNL, Teofil Bălteanu, pentru uz de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, scrie agerpres.ro.

„Am depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi pe numele domnului Teofil Bălteanu, pentru falsul şi uzul de fals pe care consider că l-a făcut la candidatura doamnei senator Iuliana Scântei. În opinia mea, ocupă ilegal poziţia de senator. Ea nu a devenit membru al PNL, are o simplă cerere de adeziune. Îl acuz pe domnul Bălteanu că a falsificat o decizie a unui Birou Judeţean, din 21 octombrie 2016, care nu a fost discutată în şedinţă şi care a fost folosită la Biroul Electoral Judeţean o dată cu depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare de anul trecut”, a explicat Tomaşeschi.

Potrivit acestuia, Iuliana Scântei ar fi trebuit să fie validată de Biroul Permanent Local şi ulterior de Biroul Permanent Judeţean, în baza unei adeziuni scrise.

„O asemenea şedinţă nu a avut loc. Cererea de adeziune a doamnei Scântei are data de 19 octombrie 2016, iar decizia falsificată de Bălteanu are data 21 octombrie, când a fost un BPJ în care nu s-a discutat deloc această situaţie întrucât nu aveau o şedinţă a Biroului Local, aşa cum prevede statutul”, a mai spus liberalul.

El a susţinut că o plângere similară a fost depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe numele senatoarei Iulia Scântei.

 

Teofil Bălteanu şi senatoarea Iuliana Scântei nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here