Zilele trecute, USR prin vice-președintele, Cristian-Gabriel Seidler a acceptat participarea la dezbaterea prezidențială alături de Theodor Paleologu, candidatul Partidului Mișcarea Populară.

Dan Barna este așteptat la Cluj în calitate de candidat la președinția României pentru a participa la prima dezbatere din această campanie electorală alături de reprezentantul PMP, Theodor Paleologu. Deși dezbaterea este posibil să aibă loc la București, președintele PMP Cluj, senatorul Cristian Lungu încearcă să mute confruntarea la Cluj, în capitala Dreptei Românești.

„Dezbaterile prezidențiale sunt necesare pentru a înțelege pe cine alegem, de fapt, să reprezinte România pe plan internațional și cine este capabil să medieze neînțelegerile interne fără repercusiuni grave asupra populației. România are acum nevoie de un președinte echilibrat, iscusit la vorbă și pedagog. Clujul este alături de Theodor Paleologu și așteptăm cu nerăbdare această dezbatere”, anunță președintele PMP Cluj, senatorul Vasile-Cristian Lungu.

Părerea lui Theodor Paleologu în ceea ce privește candidatura lui Dan Barna la funcția de președinte al României este bine-cunoscută, ”Dan Barna are stofă de ministru, dar nu de președinte” crede acesta, astfel participarea USR la dezbatere va fi un prilej de testare a ipotezei domnului Paleologu.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Mișcarea Populară, Mihail Neamțu a inițiat organizarea dezbaterilor prezidențiale în mod public invitând candidații tuturor partidelor, în special PNL și USR. În timp ce PNL a luat o poziție neutră, USR a îmbrățișat această idee, susținând prin intervenția telefonică a deputatului Cristian Seidler că dezbaterile lungi sunt o dovadă a democrației. Astfel, participarea candidatului USR, Dan Barna la dezbatere este garantată.

Cele două partide, PMP și USR se află în opoziție ceea ce face și mai interesantă dezbaterea dintre reprezentanții acestora. Se vor confrunta două ideologii politice diferite, PMP cu o linie conservatoare și creștină, iar USR cu o direcție civică ce susține proiecte precum parteneriatul civil și căsătoria între persoanele de același sex.

Theodor Paleologu a afirmat în spațiul public că niciunul dintre ceilalți candidați nu sunt potriviți să fie președinți ai României; aceste dezbateri prezidențiale sunt ocazia perfectă ca fiecare candidat să-și promoveze profilul de viitor președinte al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.