Camera Notarilor Publici Cluj, în colaborare cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, organizează în perioada 2 – 4 octombrie 2014, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, cel de-al XII-lea Congres al Notarilor Publici din România.

Tema Congresului este ”Răspunderea pentru risc profesional a notarului public prin Casa de Asigurări”

Congresul se va desfășura după următorul program :

 

– joi, 2 octombrie –   9,30 – 10,30 – alocuţiuni de deschidere

–   10,30 – 10,45 – pauză de cafea

  • 10,45 – 13,00 – continuarea lucrărilor

 

La deschiderea Congresului au fost invitați reprezentanți din partea Ministerului Justiției, Președinției României, ANCPI.

De asemenea, au mai fost invitați primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan, președintele Curții de Apel Cluj, Valentin Mitea, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Laura Oprean.

În prima zi a Congresului se vor aduce modificări Statutului Uniunii Naționale a Notarilor Publici, determinat de numeroasele modificări  aduse Legii notarilor publici și activității notariale, determinat de intrarea în vigoare a noilor coduri civil și de procedură civilă.

(Reprezentanții presei au acces la deschiderea Congresului iar în timpul pauzei de cafea pot obține declarații de la invitați: Dumitru Viorel Mănescu – președintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici, Ion  Marin – prim – vicepreședintele Uniunii, Doina  Rotaru – vicepreședintele Uniunii, Vasile Varga – vicepreședintele Uniunii, Daniel Sedar Senghor – președintele Uniunii Internaționale a Notariatului Latin)

– vineri, 3 octombrie – 9,30 – 10,30 – continuarea lucrărilor

– 10,30 – 10,45 – pauză  de cafea

-10,45 -13 – continuarea lucrărilor

-sâmbătă, 4 octombrie – 9,30 – 10,30 – continuarea lucrărilor

– 10,30 – 10,45 – pauză  de cafea

– 10,45 -12,00 – continuarea lucrărilor

Pe lângă notarii români, la Congres mai participă notari din Franța, Ungaria și Italia.

Uniunea Internaţională a Notariatului Latin este o organizaţie neguvernamentală internaţională ce reuneşte asociaţiile naţionale ale notarilor din ţările de drept.  În prezent, Uniunea Internaţională a Notariatului Latin are în componenţa sa 76 de Notariate Naţionale din Europa, America de Sud, America de Nord şi Centrală, Asia şi Africa.

La 30 mai 1997, la Santo-Domingo în Republica Dominicană, conform Rezoluţiei nr. 42 a Consiliului Permanent al Uniunii Internaţionale a Notariatului Latin, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a devenit membru cu drepturi depline al acestui for internaţional, după ce, o perioadă de aproximativ un an, a avut statut de observator, fiind monitorizată de organismele Uniunii Internaţionale a Notariatului Latin.

În tot aceast răstimp, Notariatul Român a ajuns să fie cunoscut şi ca urmare a reprezentării lui atât în Consiliul Permanent al Uniunii Internaţionale a Notariatului Latin, cât şi în principalele sale Comisii de specialitate în componenţa cărora intră numerosi notari publici români.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.