Aliantele PSD-PC si PNL-PNTCD se contureaza si la Cluj.
Prin urmare, conservatorul Decebal Manole va candida pentru alegerile parlamentare din partea PSD, iar taranistul Horea Dan sub sigla PNL.
Cu toate ca, la prima vedere, reprezentantilor PC si celor ai PNTCD pare sa li se fi întins o mâna de ajutor pentru a intra în Parlament de catre PSD respectiv PNL, în colegiile ce le-au fost repartizate nu au mari sanse de câstig

Alegerile generale se apropie cu pasi repezi, iar formatiunile politice clujene sunt în fierbere. Aliantele preelectorale încep sa se contureze si la nivel local. Alianta PSD-PC s-a transpus si la Cluj, liderul PC Cluj, Decebal Manole va candida sub sigla PSD în colegiul 2 senatorial din municipiul Cluj-Napoca. În ceea ce priveste alianta dintre PNTCD si PNL, fostul presedinte al organizatiei municipale a PNTCD, Horea Dan va candida din partea liberalilor pentru un mandat de deputat în colegiul numarul 2 din Cluj-Napoca.
Alianta PSD-PC
În virtutea aliantei PSD-PC, PSD Cluj i-a rezervat un loc lui Decebal Manole, liderul conservatorilor clujeni în colegiul senatorial numarul 2, care cuprinde zona de est a municipiului. Potrivit acestuia colegiul în care candideaza nu a fost alegerea sa, ci i-a fost impus de la Bucuresti. Totodata, acesta a mentionat ca în cazul victoriei ,,o sa încercam sa facem o altfel de politica de cum s-a facut în ultimii 20 de ani, o politica mai aproape de cetateni”. În acest colegiu, Decebal îl are drept contracandidat pe actualul senator UDMR, Peter Kovacs Eckstein. Desi PSD Cluj a rezervat un colegiu uninominal si pentru Cozmin Gusa, liderul PIN, negocierile în vederea încheierii unei aliante PSD-PC-PIN au esuat din cauza presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu. Potrivit vicepresedintelui PIN, Lavinia Sandru Ion Iliescu nu a fost de acord cu încheierea unei aliante între PSD, PC si PIN pentru ca este împotriva prevederilor din Statutul PIN potrivit carora din acest partid nu vor putea sa faca parte fosti membri marcanti ai nomencalturii comuniste.
Gusa îi spune ,,nu” lui Soporan
Desi liderul PSD Cluj, Vasile Soporan era sigur în proportie de 90% de faptul ca presedintele PIN va candida sub sigla PSD pentru Camera Deputatilor într-un colegiu uninominal din judetul Cluj, Gusa a fost de alta parere. ,,Chiar daca sunt prieten cu Vasile Soporan si cu Vasile Puscas nu pot sa reuseasca sa ma convinga sa candidez", a spus Gusa. De asemenea, el a afirmat ca îi va sprijini, însa, pe cei doi parlamentari social-democrati în campania electorala, în conditiile în care apreciaza activitatea acestora. Nu voi sprijini PSD în alegeri, ci, punctual, candidatii PSD în care cred. O sa le dau o mâna de ajutor si înainte de campanie si în timpul campaniei electorale, atât lui Vasile Puscas, cât si lui Vasile Soporan. Sunt putini oameni care au profesionalismul lui Vasile Puscas sau buna credinta si expertiza administrativa a lui Vasile Soporan", a explicat Cozmin Gusa, fiind citat de Mediafax. În ciuda faptului ca au luat ,,teapa” de la Gusa, social-democratii clujeni înca mai spera ca deputatul independent, Mircia Giurgiu sa candideze sub umbrela PSD în data de 30 noiembrie. ,,Discutiile se poartă la Bucuresti între sindicalisti si celelalte partide. Eu am ceva preferinte, pentru ce partid as candida, dar nu pot spune pâna nu se termină negocierile”, a declarat Giurgiu.
Dan candideaza sub sigla PNL
Dupa multe dezbateri si asteptari, PNL si PNTCD au batut palma în vederea încheierii unei aliante preelectorale. Prin urmare, tabara Milut-Pavelescu a câstigat batalia, încheind o alianta cu partidul lui Tariceanu. Astfel, PNL Cluj a anuntat ca fostul presedinte al PNTCD Cluj-Napoca, Horea Dan se va înscrie în cursa electorala pentru un mandat de deputat în colegiul numarul doi din Cluj-Napoca sub umbrela PNL, colegiu care, potrivit lui Marius Nicoara, a fost rezervat special pentru taranisti.
Timea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here