Consilierul local TORPENYI FRANCISC ALBERT a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) la Curtea de Apel Cluj.

”Respinge, ca neîntemeiată, acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul TORPENYI FRANCISC ALBERT în contradictoriu cu pârâta A.N.I. având ca obiect anularea Raportului de evaluare nr. 449269/G/II/11.12.2019 întocmit de A.N.I.-I.I. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Curtea de Apel Cluj”, arată soluția pe scurt a instanței. 

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), o societate cu capital majoritar de stat în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de director al Direcției Tehnice, a încheiat trei contracte comerciale de furnizare de servicii cu Primăria Municipiului Dej, conform facturilor din data de 28 noiembrie 2016, 13 decembrie 2016, respectiv 12 ianuarie 2017.

Consilierul dejean a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Torpenyi Francisc Albert este și vicepreședinte al organizației PSD Dej. Potrivit declarației de avere pe anii 2016-2017, acesta era la vremea respectivă angajat al Societății Naționale a Sării (SNS) București. A încasat de la SNS drepturi salariale de 226.044 lei în 2016 și 98.389 lei în 2017. Potrivit aceleiași declarații, soția consilierului este angajată la Salina Ocna Dej. Aceasta a încasat în cei doi ani drepturi salariale de 67.000 lei, respectiv 41.514 lei.

Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare ANI un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, precizează instituția.

„Am fost director la Salină în perioada octombrie 2014 – martie 2016, fiind înscris în registrul comerțului ca atare (administrator). În perioada respectivă nu eram consilier local. Din martie 2016 sunt director tehnic, fiind numită o altă persoană ca director de sucursala. Datorită faptului că nu s-a operat în registrul comerțului decât în mai 2017 schimbarea administratorului, ANI a considerat că sunt în incompabilitate datorită faptului că în aceea perioada Primăria Dej a cumpărat sare pentru deszăpezire de la Salina Ocna Dej. Am transmis documente către ANI care atestă faptul că în perioada invocată nu eram director (administrator): decizie de numire în funcția de director tehnic, fișa postului, documentul în care directorul salinei solicită modificarea în ORC (mai 2017) la un an după numirea în funcție, adeverința de la SNS București care certifică cele relatate mai sus etc. Documentele au fost depuse în luna iulie”, a declarat pentru dej24.ro Francisc Torpenyi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.