Presedintele ANI, Catalin Macovei, sustine o conferinta de presa, in Bucuresti, luni, 21 iulie 2008. Agentia Nationala de Integritate (ANI) investigheaza, in prezent, situatia averii pentru un numar de 90 de persoane cu statut de functionar public, primele rezultate fiind asteptate in circa doua luni, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele ANI, Catalin Macovei. LASZLO MIHALY / MEDIAFAX FOTO

Agenția Națională pentru Integritate a depistat că unul dintre consilierii locali din Fizeșul Gherlii, CHIOREAN VIOLETA FABIOLA, se află în stare de incompatibilitate

Potrivit ANI, ”în perioada 23 iunie 2016 – 02 septembrie 2019 a deținut și exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”.

Anul trecut și fostul primar al Municipiului Gherla, Marius Sabo, care este și soțul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, Irina Sabo, a fost acuzat de incompatibilitate pentru că ocupat, în același timp, funcțiile de șef al Centrului Agro Transilvania și cea de consilier local.

”În perioada 10 iunie 2017 – 27 aprilie 2018 a exercitat funcția de consilier local simultan cu funcțiile de administrator provizoriu, director general provizoriu, respectiv director general al unei societăți comerciale înființate de Consiliul Județean Cluj și aflată sub autoritatea acestuia (societate în cadrul căreia Consiliul Județean este acționar majoritar). Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, în vigoare începând cu data de 10 iunie 2017”, arată ANI. De asemenea, potrivit comunicatului ANI, SABO MARIUS CĂLIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here