Îm această ediție vă prezentăm unii dintre consilierii județeni care au binevoit să ne prezinte activitatea lor din ultima perioadă. Cu toate acestea, câțiva dintre ei au fost scumpi la vorbă.

Consilierul județean UDMR, Reș Eva, membru în comisia de urbanism și amenajarea teritoriului și comisia de sănătate și asistență socială, a declarat că există mai multe localități și comune care se confruntă cu probleme în ceea ce constă alimentarea cu apă.

Reș Eva a declarat că în cartierul Gheorgheni, oamenii se confruntă cu o astfel de problemă.

Au fost instalate recipiente speciale, iar colegii din Consiliul Județean (CJ) s-au implicat activ în rezolvarea acestei probleme”, a spus Eva pentru Gazeta de Cluj.

Întrebată de orașul Cluj-Napoca și problemele cu care se confruntă, consilierul județean de la UDMR a mărturisit, ca alți colegi de-a ei, că traficul constituie problema numărul unu din municipiu.  

Avem nevoie de centura de ocolire a orașului. Sperăm ca aceasta să se rezolve cât mai repede. Eu sunt de profesie inginer și știu ce înseamnă așteptarea după documentele în ceea ce privește partea tehnică”, a mai spus Reș Eva.

Consilierul județean a mai spus că cetățenii o sună constant și încearcă, pe cât posibil, să rezolve sesizările lor într-un timp cât mai scurt.

Lorinczi Zoltan-Laszlo (UDMR), membru în comisia juridică și de administrație și secretar în comisia de turism, mediu și agricultură a fost scump la vorbă, cerându-ne să îi trimitem întrebările pe WhatsApp. ( după închiderea ediției, consilierul local a revenit cu noi informații pe care le vom publica în următoarea ediție)

Răspunsurile sale au fost tehnice și foarte scurte, fără o prezentare în detaliu a activităților sale în calitatea de consilier județean. Cu toate acestea, Zoltan ne-a mărturisit că în luna iulie a fost pe teren în  cartierul Gheorgheni, satul Băgara și Cojocna. Cetățenii i-au semnalat probleme privind alimentarea cu apă și situația drumurilor. La întrebarea dacă a reușit să rezolve sesizările cetățenilor, consilierul județean ne-a scris că „unele au fost rezolvate rapid, altele într-o perioadă mai lungă.” Următoarea sa vizită pe teren va fi între 12-14 august în comuna Sâncraiu.

Problemele clujenilor, pe masa consilierilor județeni

Următorul pe lista noastră este consilierul județean Cosma Ovidiu-Călin, membru în PMP și în comisia de patrimoniu și servicii publice. El a precizat pentru Gazeta de Cluj că ultima sa vizită în teren a fost în comuna Iara, unde s-a întâlnit cu consilierii locali.

Un consilier local de la Iara mi-a sesizat că ar fi necesară o trecere de pietoni în apropierea unui loc de joacă pentru copii. Fiind lângă drumul județean, mașinile  circulă au o viteză foarte mare, iar copiii sunt expuși unor riscuri. Sesizarea a fost făcută săptămâna trecută, urmând ca la începutul lunii august să ridic această problemă la nivelul CJ”, a spus Cosma Ovidiu.

De asemenea, consilierul PMP a declarat că merge pe teren când cetățenii îi sesizează anumite probleme. Pe lângă activitatea sa de consilier județean, Gazeta de Cluj i-a cerut un punct de vedere cu privire la scandalul din PMP Cluj, unde Andrei Maxim se consideră, încă, președintele partidului.

A existat un Congres în 19 februarie prin care au participat președinții de filiale din țară și a fost ales Eugen Tomac ca președinte. Există câteva contestații referitoare la Congres și președinția lui Tomac, contestații care au fost pierdute în instanță. În consecință, el este președinte, nu Cristian Diaconescu. Și numirile făcute de acesta sunt nestaturare și ilegale”, a spus Cosma.

El l-a caracterizat pe Andrei Maxim, cel care l-a exclus din partid, ca fiind un agramat.

 „Nu se poate așa ceva. El nu știe să scrie corect limba română. Presiuni există și sunt câțiva membri care sunt de partea lui Maxim care mă sună și încearcă să mă convingă să trec de partea lor. După tot acest scandal se va lăsa cu câteva plângeri penale pentru că eu i-am adus la cunoștință că este nestatutar și i-am demonstrat inclusiv dosarele și decizele instanței că nu este președinte, dar el tot a continuat. El nu poate să spună că nu a știut. Cu bună știință face o faptă penală”, a concluzionat consilierul județean din PMP.

„Consilierii județeni USR întotdeauna aduc în ședințele de consiliu, la secțiunea ,,Diverse”, reclamațiile ori necesitățile oamenilor”

Iepure Mihai Florin, consilier județean USR și secretar în comisia de sănătate și asistență socială, a declarat pentru Gazeta de Cluj că cele mai recente vizite pe teren au fost în Cluj-Napoca, mai exact în Cartierul Între Lacuri ( 14 iulie) și în afara reședinței de județ, în Cojocna ( 19 iulie).

Am dialogat cu cetățenii legat de necesitățile locale, pe de-o parte, dar și de modul în care inflația i-a afectat în ultima perioadă. Problema locală cea mai frecvent semnalată este legată de drumuri, de infrastructură în general. Împreună cu colegii consilieri județeni USR întotdeauna aducem în ședințele de consiliu, la secțiunea ,,Diverse”, reclamațiile ori necesitățile oamenilor care ne sunt semnalate în cadrul acestor vizite pe teren, însă soluționarea lor efectivă ține în primul rând de executiv, adică de Președintele Consiliului Județean, respectiv de existența unei majorități. USR, însă, pune presiune readucând constant subiectele presante pentru cetățeni în atenție. O vom face până se vor rezolva”, ne-a declarat Iepure Mihai.

Consilierul județean USR a criticat modul în care majoritatea PNL-PSD-UDMR, din CJ Cluj, manifestă o lipsă de interes față de problemele semnalate de cetățeni și transmise prin intervențiile consilierilor județeni. Iepure Mihai a mai spus că timpul de intervenție pe aceste subiecte a fost limitat la 2 minute.  

Ca secretar al comisie de sănătate și asistență socială, consilierul județean USR a cerut includerea medicilor de familie din județul Cluj în rândul personalului medical ăruia i-a fost recunoscută implicarea în lupta cu pandemia COVID-19 prin acordarea titlului de cetățean de onoare al județului Cluj.

Întrebat când va fi următoarea întâlnire cu cetățenii, Iepure Mihai a declarat că va fi pe 9 august.

În Cluj-Napoca, membrii USR au constant deplasări în cartiere, organizat, pentru dialog cu oamenii”, a conchis consilierul județean.

Colegul său din Consiliul Județean (CJ) Cluj, Ionuț Florea, membru în comisia de buget-finanțe, a precizat că în perioada 9-14 iulie a fost pe teren în parcul Mehedinți, La Terenuri și între Lacuri. Între 19 și 21 iulie, consilierul local s-a deplasat în Cojocna și Florești.

Acesta ne-a declarat că problemele din ultima localitate au fost nenumărate: lipsa căilor de acces către Cluj-Napoca, lipsă trotuare, lipsă parcuri, probleme cu canalizarea, probleme cu rețeaua electrică, lipsă școli/gradinițe/creșe, lipsă parcări și blocuri peste blocuri.

„În plus, la finalul lunii Iulie m-am întânit cu antreprenori care activează în zona Clujana. Plângerea lor a fost legată de starea dezastruoasă a unor drumuri din fosta zona industrială Clujana. Aceste drumuri aflate în administrația CJ sunt distruse  și îngreunează activitatea a zeci de firme și poate sute de angajați. În perioada următoare o să fac demersuri astfel încât împreună cu aparatul de specialitate al CJ să identificăm soluții pentru asfaltarea acestor drumuri”, a precizat Ionuț Florea.

Consilierul județean USR a declarat că rezolvarea acestor probleme depinde de aparatul executiv coordonat de președintele CJ, Alin Tișe. Întrebat când se întâlnește cu cetățenii, Ionuț Florea a mărturisit că aproape zilnic ia legătura cu ei, încercând să le rezolve problemele.

Preluăm problemele acestora și le aducem în atenția președintelui CJ, a majorității actuale și a aparatului de specialitate.

Următoarea întâlnire programată cu cetațenii este în 9 august,  în comuna Jucu și probabil vor mai fi alte întâlniri organizate în Cluj-Napoca pe diverse cartiere. Încerc să particip la cât mai multe, dar în luna August voi fi plecat o bună parte din timp din oraș”, a conchis consilierul județean USR, Ionuț Florea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.