Astăzi, consilierii locali din florești au aprobat studiul de fezabilitate necesar pentru realizarea centurii ocolitoare a localității. Următorul pas este ca administrațiile locale din Apahida, Gilău și Cluj Napoca să aprobe acest studiu pentru ca, ulterior, documentația să fie adoptată și de Guvern.

Termenul de finalizare este de 48 de luni, de la începerea execuția lucrărilor.

În 29 iulie, când au fost obținute toate avizele pentru centură, primarul Clujului Emil Boc susținea că până la finalul săptămânii acesteia se vor obține toate aprobările în consiliile locale și proiectul va ajunge atunci pe masa Guvernului.

„La sfârșitul săptămânii viitoare vom fi în măsură să trimitem în Guvernul României la Ministerul Transportului în speță toată documentația care după aceea să fie avizată de către CNAIR de către comitetul interministerial, să avem hotărârea de Guvern cu privire la indicatorii tehnico-economici și lansarea licitației. Licitația va fi decisă de către Guvern (…) Noi ne-am asigurat ca finanțarea să fie prinsă prin eforturile noastre politice, am avut-o la început în PNRR, un alt ministru a scos-o de acolo cu ranga, dar am găsit în actualul ministru susținere să fie centura prioritizată pe locul 3 în rândul centurilor metropolitane”, a declarat Emil Boc, săptămâna trecută.

Conform proiectului, centura metropolitană va avea conectivitate cu toate drumurile naționale și județene din zona Clujului și va oferi o accesibilitate optimă către toate zonele și funcțiunile majore urbane și metropolitane, cum ar fi Spitalul Regional de Urgență, Spitalul Pediatric Monobloc de Copii, Aeroport, PUZ cartier Sopor ori Parc Indusrial Tetarom 1 (Baciu).

Centura metropolitană va dispune de 20 de noduri cu profil denivelat, 156 de structuri (poduri/pasaje/viaducte) în lungime de 22,7 km și 4 tuneluri de 1.620 m. Ca și dotări, va avea două parcări de scurtă durată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.