Consilierul județean Ioan-Cristian Haiduc a fost numit de liberali subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Cristian Haiduc a mai fost, în trecut, președinte al Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) în Guvernul Boc, de numele său legându-se accesarea finanțărilor pentru IMM-uri prin implementarea unor platforme online, transparente, scrie Ziua de Cluj.

„Organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii. A existat o evaluare făcută de o comisie. (…) Am supus validării BPN 72 de candidaţi pentru poziţiile respective, oameni care urmează să gireze funcţii importante în statul român şi să susţină premierul, miniştrii în activitatea Executivului. Am susţinut în continuare reprezentanţi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Guvernului pe care l-am condus, de asemenea, am susţinut reprezentanţi noi”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Hotnews.

Cine este Cristian Haiduc

Cristian Haiduc a fost primul consilier județean care s-a ”contrat”, cu argumente, cu directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, care până la intervenția lui Haiduc era inatacabil și întotdeauna reușea să-i „îmbrobodească” pe consilierii județeni, cu date și cifre care nu puteau fi analizate de aceștia, relatează turdanews.net.

Liberalul este un om de afaceri de succes din Câmpia Turzii și a fost președinte al organizației PDL Câmpia Turzii, reușind să câștige funcția de primar cu regretatul Ioan Vasinca. Ulterior, după fuziunea PNL-PDL, Cristian Haiduc a fost co-președinte al PNL Câmpia Turzii, alături de Dorin Lojigan. L-a susținut pe acesta din urmă pentru a câștiga mandatul de primar, în 2016 și în 2020, PNL fiind pe locul 1 în opțiunile de vot, la mare distanță de celelalte formațiuni politice. În prezent, este vicepreședinte PNL Câmpia Turzii și vicepreședinte PNL Cluj.

Haiduc este acționar în 5 societăți comerciale, membru fondator al CSM Câmpia Turzii și președinte al asociației VERUM POTAISSA. În ceea ce privește averea, deține mai multe terenuri în Câmpia Turzii, Petreștii de Jos, Tritenii de Jos și Sutu. De asemenea, mai are o casă, un apartament, 2 case de vacanță și un spațiu comercial. Are conturi bancare cifrate la aproape 300.000 de lei, dar și împrumuturi personale de peste 1.600.000 de lei la diverse societăți comerciale. Veniturile sale anuale s-au ridicat la peste 400.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here